Allez au contenu Allez à la navigation

Pielea cu probleme specifice și pielea copiilor la soare

Tchats extracts

Pielea cu probleme specifice și pielea copiilor la soare
Partager
Pentru mai multe informații despre protecția solară pentru pielea cu nevoi specifice și pentru copii, descoperă răspunsurile medicilor dermatologi și alergologi la întrebările adresate de către utilizatorii site-ului/pacienți cu ocazia chat-urile organizate de BIODERMA.
 
Soarele este un prieten fals pentru pielea cu acnee, expunerea intensă în timpul verii va provoca o recidivă, doar că aceasta va suferi o oarecare întârziere (de câteva săptămâni). Acest lucru este cauzat de faptul că expunerea la soare ne îngroașă pielea, acneea nu dispare, ci rămâne "ascunsă" sub piele. Ea iese la suprafață dintr-o dată la câteva săptămâni mai târziu. Deci, trebuie să fim vigilenți folosind în mod constant o fotoprotecție specifică pentru tenul gras. Și nu îți face griji, pielea se va bronza chiar și cu o protecție solară cu SPF ridicat.
 
Te poți expune la soare, dar trebuie să te protejezi foarte bine: evită expunerea la prânz și folosește produse de protecție solară cu SPF înalt (SPF 50+). Photoderm AR, spre exemplu, îți oferă atât protecția solară, cât și o îngrijire calmantă pentru pielea cu roșeață. Nu uita că expunerea excesivă la soare poate agrava cuperoza!
 
Da, acest lucru este de preferat, deoarece pacienții cu acnee au tenul gras, iar dacă folosesc produse de protecție solară prea grase, acneea se poate agrava. De aceea, trebuie folosite produse de fotoprotecție adaptate pentru pielea cu acnee. Există un astfel de produs și în portofoliul Bioderma: Photoderm AKN Mat Fluid SPF 30, fluid matifiant cu dublă acţiune: fotoprotecţie înaltă şi prevenirea imperfecţiunilor.
 
Există diferite tipuri de erupții cutanate cauzate de căldură.
1. Când copilul transpiră abundent într-o atmosfera caldă, se pot observa, mai ales la nou-născuți, mici pete roșii, în principal, pe spate. Nu există niciun tratament specific pentru aceste erupții, ele dispar singure destul de rapid. Tot ce poți face este să dezbraci copilul și să răcorești atmosfera pe cât mai mult posibil.
2. După expunerea la soare (fie că este cald sau nu), unii copii pot prezenta erupții pe suprafețele expuse. Aceste erupții poate fi simptomele Lucitei estivale benigne (alergie la soare). Acest tip de erupție cutanată poate dura mai multe zile. Vorbim de  o boală rară la copii, de aceea necesită îngrijire medicală și trebuie să ceri sfatul medicului specialist.
 
Înainte de a împlini 18 luni, este foarte recomandată evitarea expunerii unui bebeluș la soare. Dar, atunci când expunerea nu poate fi evitată, aplică o protecție solară cu SPF 50+, aceasta protejează în mod suficient împotriva UVA. Se recomandă aplicarea produselor de protecție solară special formulate pentru copii. 
 
Copiii au pielea mai subțire și, prin urmare, mult mai fragilă decât cea a adulților. Copilul își păstrează fototipul, adică, tendința lui de a suferi de arsuri solare sau de a se bronza toată viața. Un copil care se va bronza cu ușurință acum se va bronza cu ușurință toată viața lui, iar reciproca este valabilă.
 
Pentru a-l proteja de soare, în primul rând, trebuie să eviți expunerea la amiază, între orele 11 și 16. Pentru el, protecția va fi mai întâi vestimentară, fiind de preferat îmbrăcămintea din bumbac (dermatita atopică este provocată și de contactul cu hainele făcute din lână și hainele sintetice), iar pentru produsele de protecție solară le recomandăm pe cele care conțin filtre minerale. Acestea sunt cel mai bine tolerate, prezintă cel mai mic risc de a agrava dermatita atopică.
 
Nu, cu siguranță nu poți folosi același produs. Bebelușul în vârstă de patru luni nu trebuie expus la soare. Acesta nu ar trebui să meargă la plajă, înaintea de a împlini cel puțin 18 luni. În schimb, copilul cu vâsta de 4 ani ar trebui să aibă o fotoprotecție obligatorie care va fi asigurată în primul rând de îmbrăcăminte (pălărie și tricou) și va fi completată de produsele de protecție solară special create pentru copii.
 
Da, expunerea la soare pare a reduce manifestarea pielii cu acnee: bronzul maschează roșeața, îngroșarea pielii din cauza soarelui provoacă păstrarea leziunii în interior. Dar, de fapt, aceasta este doar o ameliorare temporară, iar imperfecțiunile se vor înmulți la sfârșitul verii.