Allez au contenu Allez à la navigation

Inovații majore Bioderma

În centrul activităţii Laboratorului BIODERMA, Cercetarea & Dezvoltarea valorifică toate resursele pentru a rămâne în permanenţă în avangarda cunoaşterii ştiinţifice în biologie şi dermatologie.

 • BIOlogia în sprijinul DERMAtologiei

  În centrul activităţii Laboratorului BIODERMA, Cercetarea & Dezvoltarea valorifică toate resursele pentru a rămâne în permanenţă în avangarda cunoaşterii ştiinţifice în biologie şi dermatologie.
  După ani de muncă alături de experți medicali internaționali de top, BIODERMA a devenit un jucător-cheie și deţine un rol decisiv în punerea în aplicare a descoperirilor din cercetarea  afecţiunilor dermatologice. Compania colaborează cu cercetători și medici pentru fiecare etapă din dezvoltarea unui produs.

 • Întotdeauna un pas înainte în biologie

  Misiunea BIODERMA a fost întotdeauna de a înțelege mai bine pielea și, mai ales, de a înțelege cum funcționează pielea sănătoasă pentru a ști cum să o reechilibreze atunci când apar probleme în funcționarea ei. Într-adevăr, experienţa reală în biologia pielii este necesară pentru a înțelege cauzele înainte de a trata consecințele. La origini, echipele BIODERMA lucrează în strânsă colaborare cu oameni de știință și laboratoare naționale și internaționale cu cea mai avansată experienţă în biologia pielii. Progresul în plină desfășurare în cercetarea fundamentală oferă informaţii-cheie pentru a înţelege mai bine cauzele dezechilibrelor pielii și pentru a deschide calea către inovații dermatologice.

 • Mai presus de aşteptările dermatologiei

  În trecut, BIODERMA s-a bazat întotdeauna pe cercetarea clinică pentru a dezvolta produse inovatoare, iar acest lucru este valabil și astăzi. Surse esențiale de informații, dermatologii avansează cercetarea BIODERMA prin identificarea problemelor de piele ce necesită soluţii noi. Parteneriatul continuă apoi pe tot parcursul procesului de inovare pentru a valida siguranța și eficacitatea fiecărui produs nou. Studiile clinice din spitale iau în considerare toate aspectele, de la toleranță la cea mai potrivită formulă. Laboratorul BIODERMA publică frecvent studii științifice și clinice în colaborare cu laboratoare internaționale majore.

   

 • Brevete de referinţă

  Evoluția cunoștințelor în biologia pielii ghidează activitatea de cercetare a echipelor de laborator și dau naștere brevetelor BIODERMA. Exemple ale realizării capacităților de inovare ale laboratorului, ele oferă soluții concrete eficiente pentru diferitele probleme ale pielii. Brevetele BIODERMA nu sunt fixe: ele sunt în continuă schimbare pentru a ţine pasul cu cele mai recente progrese în biologia pielii și, astfel, de a satisface nevoile medicilor dermatologi și așteptările pacienților lor.

   

 • Inovații majore Bioderma

  1977: Node - Non-detergent
  Pentru prima dată, un şampon respectă echilibrul fiziologic al bulbului firului de păr şi păstrează caracteristicile biologice ale peliculei hidrolipidice ale firului de păr. Ca rezultat, părul este curat și protejat, iar scalpul nu este iritat.
   

  1991: Sensibio H2O - Soluție micelară
  Aceasta este prima şi singura apă micelară dermatologică perfect compatibilă din punct de vedere biologic cu pielea: esterii săi de acizi grași, elemente constitutive ale micelelor, sunt similari cu fosfolipidele membranelor celulare ale pielii și ajută la reconstrucţia naturală a filmului hidrolipidic al pielii, ceea ce garantează confort și toleranță fără egal, pentru o eficienţă optimă în îndepărtarea machiajului.
   

  2002: Photoderm – Cellular Bioprotection
  Photoderm: prima gamă dermatologică pentru protecţia solară combină cea mai bună protecţie UVA-UVB de suprafață cu protecția celulară, care păstrează structurile biologice responsabile pentru imunitatea pielii și întărește sistemul natural de auto-apărare propriu celulelor pielii.
   

  2004: Sebium AKN – Fluidactiv 
  Destinat pielii cu tendință acneică, brevetul Fluidactiv™ acționează pe una dintre  principalele cauze ale acneei: îngroșarea sebumului. Complexul brevetat Fluidactiv™ limitează îngroșarea sebumului şi reglează calitatea acestuia, prevenind astfel formarea de coşuri, puncte negre şi pete.

  2005: Hydrabio – Aquagenium
  Acest brevet stimulează capacitățile naturale de hidratare a pielii prin promovarea sintezei a două componente găsite în mod natural în piele și esențiale pentru circuitul apei: aquaporinele, veritabile canale hidrice intercelulare, și lipide, pentru reconstrucţia barierei cutanate.
   

  2007: Atoderm PP - Ecodefensine
  Destinat pentru pielea sensibilă foarte uscată până la atopică, brevetul Ecodefensine™ stimulează sinteza naturală de peptide anti-microbiene produse de piele și inhibă creșterea bacteriilor responsabile pentru episoadele de atopie recurentă.

   

  2010: Matricium - Dispozitiv medical pentru regenerarea pielii
  Matricium este un complex biologic brevetat la nivel mondial și o inovație științifică majoră pentru sănătatea pielii. Dispozitivul Medical MATRICIUM recreează un micro-mediu 100% bio-mimetic care furnizează elementele esențiale ce favorizează reînnoirea celulară și regenerarea ţesuturilor.