Allez au contenu Allez à la navigation

Apa micelară

Descoperă modul său de acțiune

Soluția micelară
Share
Inventată de Laboratoarele Bioderma în 1995, apa micelară a revoluționat demachierea și igiena zilnică a pielii. Astăzi, o sticlă de Sensibio H2O se vinde la fiecare 2 secunde în lume! Alternativa ideală pentru duoul creat din lapte demachiant + apa tonică, apele micelare BIODERMA sunt bazate pe tehnologia micelară, iar ingredientele lor și formulele exclusive le fac cu totul unice.
 
Pe scurt
  1. Ce este apa micelară?
  2. Ce sunt micelele?
  3. Cum pot fi diferențiate tipurile de ape micelare?
  4. Cum diferă de apă?
  5. De ce există mai multe formule de ape micelare?
Apa micelară

Ce este apa micelară?

Apa micelară poate elimina toate urmele de machiaj, sebum și diverse impurități, fără a agresa sau irita pielea, totul într-un singur pas. Perfect adaptată ca gest de igienă zilnică, apa micelară se folosește dimineața și seara pentru a curăța pielea cu blândețe, respectând chiar și cea mai sensibilă piele. Este adaptată în mod particular pentru pielea reactivă și intolerantă, pentru care chiar și simpla frecare cu bumbacul este o agresiune.
 

Ce sunt micelele?

Micelele sunt structuri complexe de surfactanți non-ionici blânzi (= agenți de curățare) având forma unor microsfere invizibile.
Micelele au doi poli, un pol hidrofil, care este solubil în apă și un pol lipofil, care captează substanțele grase, incompatibile cu apa. Această afinitate dublă le permite să atragă impuritățile de orice fel și să le fixeze de bumbacul dischetei demachiante. Astfel, micelele sunt capabile să elimine reziduurile externe (machiaj, impuritățile cauzate de poluarea aerului ...) și impuritățile legate de funcționarea naturală a pielii (sebum, transpirație, descuamare ...).
 

Cum pot fi diferențiate tipurile de ape micelare?

Recomandate de medicii dermatologi, preferate de make-up artiști, apele micelare create de Laboratoarele BIODERMA sunt referința absolută în domeniu, deoarece acestea se bazează pe ingrediente atent selectate:
. Esterii de acizi grași specifici, ingrediente active biomimetice, foarte apropiate de compoziția pielii. Tocmai de aceea, apele micelare BIODERMA garantează o asemenea toleranță, chiar și pentru pielea sensibilă.
. O apă înalt purificată până la pH-ul fiziologic unic, cel mai sigur, oferind cel mai înalt nivel de puritate chimică și microbiologică. De aceea, apele micelare Bioderma nu necesită clătire.
Fără alcool, fără parabeni, hipoalergenice, sunt perfect compatibile cu pielea și protejează filmul hidrolipidic.
 

Cum diferă de apă?

Apa de la robinet conține calcar și clor cu potențial iritant pentru piele. Apele termale nu au nicio putere de curățare. Compoziția acestora poate varia în funcție de perioadă, regiune ...
 

De ce există mai multe formule de ape micelare?

Pentru a oferi toleranță perfectă și confort pentru fiecare tip de piele, Laboratoarele BIODERMA au creat formule de apele micelare specifice, în funcție de nevoile fiecărui tip de piele: sensibilă, deshidratată, grasă, cu roșeață, pielea de bebeluș...