Allez au contenu Allez à la navigation

Păr și scalp

Cele mai frecvente întrebări

Păr și scalp
Share
Pentru mai multe informații despre igiena părului și scalpului, descoperă răspunsurile medicilor dermatologi și alergologi la întrebările adresate de către utilizatorii site-ului/pacienți cu ocazia chat-urile organizate de BIODERMA.
 
Alopecia androgenetică (lipsa părului) pe partea de sus a scalpului (creștet) poate fi legată de factorii hormonali și de îmbătrânire. Acest lucru este într-adevăr, influențat de moștenirea ereditară, dar nu numai. Mai mult decât atât, coafatul agresiv ar putea conduce la pierderea părului în mod masiv dacă procedurile sunt agresive și repetate.
 
Trebuie continuată spălarea la fiecare două zile cu un șampon pentru utilizare frecventă. Asigură-te că te clătești cu apă rece. Un sfat: cere-i stilistului la coafor să îți facă niște șuvițe, te vor scoate în evidență, dar vor mai și usuca puțin părul.
 
O dietă echilibrată este mai eficientă decât suplimentele alimentare. Terapia cu hormoni prescriși de medic poate îmbunătăți starea părului în perioada pre-menopauzei. Vopseaua ar trebui să fie cât mai puțin agresivă.
 
Căderea părului după naștere este un fenomen comun și normal. În timpul sarcinii, firele de păr sunt aproape toate în faza de creștere (numită anagen). După naștere, acest fenomen se oprește și o mare parte a firelor de păr intră în faza de cădere (numită telogen). Căderea este un fapt fiziologic. Ea poate continua dacă există un deficit de fier, dar acest lucru poate fi controlat. În cazul în care acest fenomen se observă în special în timpul șamponării, șampoanele nu sunt responsabile și ar trebui să fie utilizate ca de obicei.
 
Părul este deteriorat în mod efectiv de către ultraviolete. Mai întâi se deschide la culoare, devine mai fragil și casant prin alterarea lamelelor keratinei care îl constituie. Există produse pentru păr care conțin filtre de protecție solară pentru a încerca să reducă aceste modificări. Sunt unele produse de protecție solară pentru față și corp care se pot aplica pe păr.
 
Soarele usucă și decolorează părul. Părul oferă o protecție solară scalpului. În cazul în care părul lipsește, pielea capului trebuie să fie protejată, la fel ca și restul corpului, de eventualele efecte nefaste ale soarelui.
 
Părul trebuie să fie spălat atunci când este murdar. În cazul în care spălarea zilnică este necesară, aceasta nu prezintă nicio problemă dacă șamponul utilizat este blând (de exemplu, gama de șampoane Node). Dacă părul este foarte gras la o femeie și aceasta ia anticoncepționale, ar trebui ca șamponul să fie adaptat.