Allez au contenu Allez à la navigation

Piele mixtă, grasă, cu imperfecțiuni

Cele mai frecvente întrebări

SEBIUM
Share
Descoperă opinia experților noștri pentru a afla mai multe despre pielea mixtă, grasă, cu imperfecțiuni.
 
Da. La băieți acneea dispare mai repede, în jurul vârstei de 18-20 de ani. La fete poate persista mai mult din cauza machiajului.
 
Pielea grasă este legată de hiperseboree, adică de excesul de sebum. Acest sebum este secretat de glandele sebacee, care sunt localizate în mod particular în anumite zone ale corpului (față, trunchi...) iar activitatea lor este influențată de hormoni. Poate exista o predispoziție genetică. Poți avea pielea grasă fără a avea și acnee, dar nu poți avea acnee fără a exista pielea grasă.
 
Este adevărat că, în unele cazuri, femeile au o acnee care poate persista chiar și după adolescență. De multe ori acolo, cauza este hormonală, iar contracepția poate fi de ajutor. Uneori, trebuie evitate steriletele cu hormoni. În orice caz, ar trebui să vorbești cu un medic dermatolog și cu un ginecolog; există întotdeauna mijloace pentru a găsi o soluție.
 
Nu trebuie să exagerezi, pielea ta este grasă, ceea ce înseamnă că va fi mai puțin ridată decât pielea unei persoane care are pielea uscată. Este un avantaj. În ceea ce privește problema acneei, ar trebui sa consulți un dermatolog pentru a primi un tratament global, adecvat pentru această problemă. Iar până să ajungi la medic, aplică produse adecvate pentru pielea grasă și produse de igienă, care vor curăța în profunzime pielea.
 
Coșurile din nări nu sunt neapărat acnee. Ar putea fi leziuni infectioase și, în acest caz, trebuie să le acorzi mai multă atenție, nu le agresa mecanic, deoarece nasul comunică cu creierul și pot apărea probleme infecțioase, grave. Acestea pot fi, de asemenea, simptome ale herpesului. Deci, nu stoarce aceste pustule din nas, trebuie aplicat un dezinfectant, cu un tampon mic de bumbac și, nu în ultimul rând, cere sfatul medicului.
 
Dacă acestea se află sub piele, pot fi microchisturi. Uneori poți resimți pielea mai granuloasă și este doar o mică îngroșare a pielii, în acest caz, nu este acnee, se numește keratoză pilară. Există produse care exfoliază blând această keratoză pilară. Dar, mai bine ar fi să ceri sfatul medicului dermatolog pentru a afla ce este exact, dacă este acnee sau nu.
 
Pielea grasă este un tip de piele, există persoane care au tenul gras în permanență. Este un pic enervant, deoarece pielea prezintă luciu, dar poate fi un lucru bun pe termen lung pentru ca vei avea mai puține riduri și pielea mai puțin uscată. În unele cazuri, tenul gras este ceva trecător dacă suferi de acnee, iar în acest caz este necesară o rutină antiacnee: igienă și tratament. Acest episod poate dura câțiva ani, dar, în general, este doar o fază trecătoare.
 
Da, este prea mult, mai ales dacă sunt toate 3 cicatrizante. Mai bine alegi o cremă eficientă pentru tipul tău de ten. Cremele de vindecare sunt mai potrivite pentru plăgi, răni traumatice sau după o intervenție chirurgicală. În general, coșurile cauzate de acnee se vindecă spontan în cazul în care nu sunt agresate mecanic. Sunt recomandate creme anti-acnee, nu cremele pentru pielea lezată. Dar, 3 creme înseamnă prea mult.
 
Da, desigur. Trebuie să aplici un exfoliant eficient timp de câteva minute, de 1-2 ori pe săptămână și să clătești fața cu apă rece pentru a reduce dilatarea porilor. Există creme keratolitice (antiacnee), adaptate nevoilor specifice ale pielii grase, recomandate de către farmaciști și prescrise de dermatologi pentru a fi aplicate în fiecare seară, timp de mai multe săptămâni.
 
Sunt de preferat cremele pentru pielea grasă, deoarece crema pentru tenul uscat va fi prea grasă și, prin urmare, comedogenică. Aplică un gel spumant dermatologic adaptat tipului tău de piele seara, înainte de culcare, și o soluție micelară dimineața.
 
Stresul are o influență, în mod sigur, iar apoi există o influență hormonală în funcție de menstruație. Lactoza și glutenul, în principiu, nu provoacă acnee, doar intoleranțe digestive. În ceea ce privește sângele, pare o deficiență hormonală și nu un deficit de oligoelemente, ceea ce nu poate avea legătură cu acneea.
 
Trebuie să folosești un produs de igienă blândă, care să nu fie agresiv cu zonele uscate astfel încât să agraveze uscăciunea cutanată pe acestea și o cremă antiacnee doar pe zona T și pe zonele grase.
 

Gama Sebium, o nouă generaţie de tratamente împotriva imperfecţiunilor cutanate. Fie alegi soluția micelară, fie gelul spumant pentru o igienă adaptată tipului tău de piele.

Da. Medicul dermatolog îți va prescrie un tratament hormonal care va trata acneea macrochistică, de la interior, la finalul unei perioade de 3 luni (sfârșitul celei de-a treia folii de pastile).
 
Fie folosești zilnic o cremă adaptată, care conține acizi din fructe sau vitamina A, acid care ajută la crearea unui gomaj cotidian și nu mai este necesar să fie adăugat altceva. Fie alegi anumite mijloace fizice: după aplicarea apei calde sau a măștii care se deschid porii, poți alege îndepărtarea mecanică a punctelor negre singur(ă) sau la cosmeticiană. Iar pentru persoanele care au o mulțime de chisturi și puncte negre, este recomandată procedura realizată de un dermatolog.
 
Coșurile inflamate nu trebuie agresate. Există produse dermatologice anti-inflamatorii, care sunt disponibile numai pe bază de rețetă. În 1 sau 2 zile, acestea vor ceda sub tratament. În acest caz, trebuie să aplici un fond de ten sau un produs special pentru a masca imperfecțiunile cauzate de acnee. În cazul în care coșul este infectat, nu folosi o perie sau un burețel direct pe el pentru a evita contaminarea produsului, poți folosi o dischetă de bumbac pe care o arunci după utilizare.
 
Evită aplicarea machiajului atunci când ai acnee. Fondul de ten obturează porii. Alege, în schimb, un produs corector adaptat pentru tipul tău de piele, așa cum este Sebium Global Cover. Dacă aplici machiaj, atunci porii vor fi înfundați și nu vei scăpa de acnee. Va fi o problemă ciclică.
 
Întrebarea unui pacient

Cum pot să scap de luciul cutanat?

Trebuie să aplici o cremă matifiantă dimineața, după ce fața este bine curățată în prealabil (cu soluție micelară) și apoi poți să o retușezi cu puțină pudră.
 
Acestea sunt două probleme diferite. Pentru a reduce porii, trebuie aplicată o cremă pe bază de acid glicolic (care reduce porii dilatați), iar spălarea feței trebuie finalizată cu apă rece. Pentru a îmbunătăți calitatea tenului tern, renunță la fumat și alege cremele de îngrijire care redau strălucirea naturală a pielii.
 
Întrebarea unui pacient

Cum pot să scap de punctele negre?

Un punct negru este un comedon. Acneea debutează mereu prin comedoane, care sunt leziunile inițiale de acnee. Un comedon care nu este eliminat devine sursa tuturor leziunilor de acnee. Extragerea punctelor negre trebuie să fie făcută de dermatolog. Nu încerca niciodată să le elimini singur(ă). În prezent, nu mai există acnee care să nu cedeze în urma tratamentului adecvat aplicat de medicul dermatolog. Dar pregătește-te pentru un tratament lung și cu anumite condiții de respectat... 
 
În cazul în care acestea sunt roșii, înseamnă că sunt leziuni inflamatorii, astfel încât ele vor dispărea la un moment dat. În cazul în care problema trebuie rezolvată foarte, foarte urgent pentru că urmează un eveniment important în viața ta, unele lasere reduc roșeața și pot elimina cicatricile roșii. Dar, din punct de vedere economic, nu este atât de avantajoasă această soluție, deoarece, în cele din urmă, aceste probleme vor dispărea. De fapt, cicatricea este ușor adâncă, albă și stabilă. Iar pentru această problemă există alte tipuri de lasere.
 
În cazul în care acestea sunt semne ale acneei, adică pete roșii după vindecarea coșurilor, acestea vor persista câteva săptămâni sau luni, dar vor dispărea. Cicatricile reprezintă ceva definitiv, un semn ușor adânc, care nu va dispărea de pe piele. Și în acel moment, ar trebui să consulți un dermatolog. Există mai multe posibilitățile - laserele sau peelingul - astfel încât cicatricea să fie eliminată sau cel puțin să fie atenuată.
 
Punctele de grăsime reprezintă același lucru ca și microchisturile, aceasta este doar o altă denumire, mai țintită. Punctele de grăsime sunt mici puncte negre care nu sunt deschise pe piele și care sunt mai mici decât microchisturile. Acestea se transformă în niște mici puncte sub piele. Punctele de grăsime pot apărea la copii; apariția lor poate fi independentă de acnee sau cauzată de acnee. În general, pentru a le elimina, trebuie să apelezi la un medic dermatolog, deoarece trebuie să străpungă pielea pentru că nu există niciun punct de ieșire.
 
Întrebarea unui pacient

Cum pot scăpa de punctele negre?

Aplicând produse adecvate, fie pe bază de acid din fructe, fie cu vitamina A sau produse pe bază de prescripție medicală. Și continuând apoi igiena corectă, dar nu în mod agresiv, în cazul în care urmezi un tratament sau făcând exfoliere, dacă nu ai și un tratament în paralel.
 
În prezent, laserul funcționează foarte bine pentru a elimina cicatricile post-acnee. Nu există alte alternative similare. IPL ajută la tratarea acneei, dar nu și la eliminarea cicatricilor. Laserul bine aplicat nu este dureros și este foarte eficient pe față. Sunt suficiente 2 sau 3 sesiuni pentru a scăpa de această problemă, în funcție de intensitatea cicatricilor. Pe decolteu și pe spate, rezultatul nu este unul precis, așa că pot fi necesare mai multe ședințe. De asemenea, este eficient un ser cu acid glicolic, având acțiune pe cicatrice post-acneice, așa cum este Sebium Ser.
 
Nu există niciun produs miraculos, dar există o mulțime de produse adaptate fiecărui tip de acnee. Este deosebit de important să avem puțină răbdare și să fim perseverenți, deoarece - știind că un ciclu de evoluție a pielii durează 28 de zile - este nevoie de un pic de timp pentru a obține rezultate. Rezultatele se mențin dacă vom urma un tratament/rutină zilnică de îngrijire și dacă vom avea grijă să aplicăm creme de îngrijire specifică în fiecare zi.
 
Nu neapărat. Aceasta înseamnă că tot "conținutul" coșului a fost eliminat și trebuie să se oprească procedura. Dacă vom continua din acest moment, este posibil să rămână o urmă, deoarece va infiltra sângele în țesuturi. Procedura va fi oprită, pielea va fi curățată și calmată cu un produs de îngrijire.
 
Întrebarea unui pacient

Este benefică argila verde?

Argila verde este un produs natural care poate usca, prin urmare, poate ajuta tenul gras, dar nu este suficientă pentru a trata punctele negre sau coșurile. Ea vizează mai mult hiperseboreea decât acneea.
 
Cartoful conține amidon, substanță care are proprietăți de uscare, dar acesta nu este modul cel mai revoluționar pentru a trata cosurile. Este mai bine să folosești produsele dermatocosmetice adaptate pentru pielea ta. Cartoful doar va usca sebumul la suprafață, ceea ce nu e suficient...
 
Cel mai bun mijoc de eliminare a microchisturilor este tratamentul la dermatolog. Acesta va extrage cu un instrument special toate microchisturile. Pielea va rămâne puțin roșie, timp de 2 sau 3 zile, dar nu lasă nicio cicatrice după vindecare. Iar această intervenție este, într-adevăr, foarte, foarte eficientă sau, cel puțin, poate fi început datorită ei tratamentul antiacnee pe o bază sănătoasă, câștigând timp.
 
Nu există nicio legătură între acnee și activitatea sexuală. Acneea apare în perioada activității hormonale, dar aceasta nu va dispărea odată cu primele relații sexuale.
 
În cazul în care acesta este un gel spumant adaptat pentru față (așa cum este Sebium Gel Spumant) și nu gelul de corp pe care îl aplici și pe față, atunci este corectă rutina aleasă. În cazul în care simți că pielea te strânge după aceea, înseamnă că gelul spumant, chiar dacă este adaptat, poate fi, probabil, un pic prea activ și că ar fi mai bine să aplici soluția micelară dimineața și seara.
 
Poți aplica o cremă adaptată, care are acțiune asupra problemelor cauzate de acnee și oferă o ușoară hidratare. Iar pentru igiena pielii seara, alege o soluție micelară specială, creată pentru pielea grasă, în locul săpunului.
 
Dacă ai tenul gras, nu trebuie să îl hidratezi prea mult. Trebuie să fii atent și să observi nevoile pielii. Folosește o cremă grasă atunci când ai senzația de "piele care ține", în caz contrar, trebuie ales un alt tip de cremă hidratantă.
 
Această apariție a imperfecțiunilor este una obișnuită. Acneea din perioada menstruației este numită acnee catamenială. Există tratamente eficiente, dar este important să nu storci coșurile! Acneea, chiar și inflamatorie, nu lasă cicatrice, dacă nu apare intervenția mecanică. Urmele de pe piele sunt lăsate de unghii.
 
Da, aplicarea unei creme matifiante dimineața permite evitarea vârfului de seboree care apare, de regulă, în jurul orei 11 am. Îngrijirea matifiantă acționează ca un burete și absoarbe sebumul. Aceasta poate fi colorată, dar diferă de un fond de ten care poate obtura porii.
 
Întrebarea unui pacient

La ce vârstă debutează acneea?

Acneea debutează cel mai adesea în jurul vârstei de 14 ani, dar poate începe mai devreme, în perioada de pre-pubertate, la 10-11 ani.
 
Cealaltă opțiune este de a lua un antibiotic, acesta este un tratament suspensiv pentru acnee, fără o acțiune definitivă. Există un risc de recidivă după întreruperea tratamentului.
 
Roșiile conțin activi antioxidanți, cum ar fi licopenul - folosit pentru a reconstrui pielea. Totuși, pentru acnee, nu are un beneficiu major și atunci nu este neapărat cel mai practic de aplicat.
 
Trebuie să oprești imediat această practică! Poți risca să provoci un abces, care va fi foarte mare. Îți recomandăm să folosești un săpun special sau un gel spumant pentru pielea grasă și să faci gomaj în mod regulat.
 
Un săpun ultra-gras este adecvat, deoarece este non-iritant și nu riscă să usuce pielea și să cauzeze hiperseboree reacțională. 
 
Produsele pot avea un efect eficient în mod rapid, aceasta fiind partea anti-inflamatorie, dar trebuie întotdeauna să continuăm rutina de îngrijire pentru efect pe termen lung, deoarece ciclul pielii este de 28 de zile. În momentul în care pielea este reînnoită, punctele negre sunt eliminate, de aceea avem nevoie de cel puțin o lună de tratament pentru a avea eficacitate. Cheia succesului în îngrijirea pielii mixte, grase, cu imperfecțiuni este respectarea rutinei de îngrijire, dar și perseverența.
 
De multe ori, acestea pot fi coșuri inflamatorii, pe care nu trebuie să le agresezi mecanic. Trebuie aplicate cremele prescrise de dermatolog, produse care calmează inflamația, acestea fac coșurile mai puțin dureroase și determină regresul lor. Iar apoi trebuie verificat dacă nu este necesar un tratament mai cuprinzător, deoarece în mod frecvent pot fi asociate cu acneea cu influențe hormonale.
 
Nu, deloc. O pudră tip pulbere este în regulă (spre deosebire de pudra compactă). Nu uita să alegi o pudră de bună calitate. Pudra compactă este de evitat, la fel și fondul de ten. Și nu uita să te demachiezi bine seara, înainte de culcare!
 
Nu. Cel mai adesea, pielea acneică este grasă pentru că există o hiperseboree, prin urmare, o secreție excesivă a glandelor sebacee în același timp cu acneea. Dar, la anumite persoane cu eczeme, există atât acnee, cât și piele uscată din cauza eczemelor. Aceste cazuri sunt mai dificil de tratat.