Allez au contenu Allez à la navigation

Piele sensibilă sau intolerantă

Cele mai frecvente întrebări

Piele sensibilă sau intolerantă
Share
Pentru mai multe informații despre pielea sensibilă sau intolerantă, descoperă răspunsurile medicilor dermatologi și alergologi la întrebările adresate de către utilizatorii site-ului/pacienți cu ocazia chat-urile organizate de BIODERMA. Urmărește pagina de Facebook Bioderma pentru a afla mai multe informații.
 
Simptomele sunt identice, doar că la pielea sensibilă permanent acestea durează mai mult. Pielea sensibilă în mod tranzitoriu are simptome timp de câteva ore, trecător. Aceasta poate fi o oportunitate de a redefini pielea sensibilă: există tipuri de piele care resimt furnicături, senzație de arsură, mâncărimi sau durere, și există tipuri de piele care devin roșii în prezența unor factori foarte variați, cum ar fi contactul cu apa, produsele cosmetice sau de toaletă. Dar, de asemenea, în contact cu vântul, frigul, căldura sau în prezența stresului, în timpul menstruației sau chiar și în prezența altor factori care pot varia în funcție de fiecare subiect în parte.
 
Trebuie cunoscuți în primul rând factorii care provoacă sensibilitatea. Dar, în general, trebuie să încercăm să evităm orice poate fi iritant și să folosim produse dermatocosmetice care sunt create pentru pielea sensibilă.
 
Pielea sensibilă este caracterizată prin roșeață sau înțepături, senzație de arsură, mâncărimi sau chiar durere ca răspuns la factori care nu sunt "toxici" în sine: apă, produse de igienă, produse cosmetice, vânt, frig, căldură, soare, stres, etc.
 
Foarte mulți factori pot declanșa sensibilitatea pielii. Dar este un răspuns personalizat care poate fi interpretat eronat. Această hiperreactivitate este cauzată cel mai probabil de hiperactivarea keratinocitelor (celulele pielii) și fibrele nervoase ale pielii.
 
Totul depinde de tipul de sensibilitate. Acest tip de piele poate fi curățat cu apă și un produs de igienă blând precum este Sensibio Gel Spumant sau cu o loțiune micelară, așa cum este Sensibio H2O, în funcție de ceea ce este mai bine tolerat.
 
Nu. Aceasta este prima fază a rozaceei. Cu toate acestea, pielea afectată de cuperoză este adesea o piele sensibilă.
 
Da. Este posibil, într-adevăr, dar nu a fost încă demonstrat acest lucru. Însă, în primul rând, trebuie să ne amintim că sensibilitatea pielii este o problemă individuală. O apă prea dură, care conține prea multe pesticide sau impurități, poate cauza apariția sensibilității cutanate.
 
O piele alergică este o piele care poate reacționa la un anumit produs. Acesta este un fenomen imunologic. În schimb, o piele hiperreactivă sau hipersensibilă, reactivă sau intolerantă (acestea sunt sinonime) este pielea care reactionează prea puternic la lucruri foarte diferite, așa cum am spus deja. Dar nu există un fenomen imunologic.