Allez au contenu Allez à la navigation

Protejați-vă corpul de frig pe timpul iernii cu Atoderm
#SKINBODYGUARD
Îngrijiți-vă pielea și petreceți iarna în cele mai bune condiții cu ajutorul sfaturilor de la experții BIODERMA.
Parcurgeți etapele pentru a descoperi fiecare episod
 1. Noiembrie
 2. Decembrie
 3. Ianuarie
 4. Februarie
 
Episodul 10
In prag de primăvară

Zilele sunt deja mai lungi și, în mai puțin de o lună, va sosi primăvara. Cu ajutorul experților BIODERMA, familia Rosemont a suportat bine iarna laponă. Yoana, mama, explică: „în prima zi, am neglijat puțin hidratarea și imediat am avut buzele și mâinile crăpate, așa că am înțeles repede! Chiar de a doua zi, am aplicat balsam de buze (este minunat!) și cremă de mâini de mai multe ori pe zi și nu am mai avut nimic ... Și apoi, după duș, am fost atenți să ne hidratăm de fiecare dată, toată familia folosea Atoderm Intensive Balsam ! În caz de ger, trebuie să te pregătești pe îndelete înainte de a ieși din casă și să reînnoiești protecția des”.

Cum se petrece fenomenul în piele?

Revenită în regiunea pariziană după frumoasa aventură în Laponia, familia Rosemont revine la viața de oraș … și la poluarea care vine la pachet cu aceasta! Invizibilă și totuși prezentă, poluarea atmosferică are și ea un impact asupra pielii.
Unele molecule, cum ar fi ozonul, dioxidul de azot și dioxidul de sulf favorizează inflamația, iritațiile și petele roșii. Încă o dată, filmul hidrolipidic al epidermului este alterat, înregistrându-se o pierdere de lipide și de apă, deoarece PIE (pierderea insesizabilă de apă) crește (vezi episodul 7). În paralel, pH-ul pielii devine mai acid, favorizând proliferarea bacteriilor și slăbind bariera cutanată. Prin urmare, crescând producția de radicali liberi, agenții poluanți accelerează oxidarea celulelor, deci îmbătrânirea cutanată.

Părerea dermatologului
Dr. Isabelle Baratte, Dermatolog colaborator la Hospices Civils de Lyon

„Iarna laponă a fost suportată destul de ușor de familia Rosemont și se datorează urmatorilor factori. Mai întâi, fiecare membru al familiei și-a pregătit bine pielea și a aplicat cu regularitate produsele de îngrijire recomandate în timpul călătoriei. Apoi, nivelul de umezeală este mai mic acolo, gerul este mai uscat față de cel din  regiunile noastre temperate. În fine, trebuie să ținem cont de o poluare a aerului mai redusă decât cea întâlnită  în marile orașe. În oraș, legătura dintre poluarea atmosferică și erupțiile cutanate a fost stabilită clar de diferite studii. În marile orașe, se observă o creștere a cazurilor de urticarie, eczemă, dermatite de contact sau infecții. Poluarea asociată traficului urban are, de asemenea, un impact asupra apariției și agravării eczemei la copiii mici. Utilizarea unui produs de îngrijire pentru tratarea uscăciunii cutanate chiar de la vârste fragede este deci esențială, în zilele noastre mai mult ca niciodată.”

 

 

 

Recomandarea noastră privind produsele
Sensibio H2O

Apă micelară demachiantă care respectă fragilitatea pielii sensibile

FațăOchi

24 ore de hidratare și confort imediat, chiar de la duș

CorpFață

Cremă hidratantă cu efect 24 ore

FațăCorp

97 % Dintre persoanele care au participat la testarea noului produs Atoderm ulei de duș au apreciat textura acestuia și au observat că pielea este mai hidratată.

 

Rețineți

Foarte eficientă pentru reducerea inflamației și a iritațiilor, vitamina E contribuie la restabilirea integrității stratului cornos, aducând în plus o acțiune anti-oxidantă. Unele produse de îngrijire pentru corp și pentru față conțin vitamina E, ca, de exemplu, Atoderm Ulei de duș   Atoderm Cremă sau Atoderm Intensive Balsam pe care le puteți alege in funcție de preferințele dvs.! Alimentația este și ea o bună sursă de vitamina E, deoarece organismul nostru este incapabil să o producă.

 • Uleiul de germeni de grâu,
  uleiul de floarea soarelui
   
 • Migdale, alune, semințe de pin,
  nuci de Brazilia, fistic
   
 • Kiwi, afine, fenicul, spanac
   
 • Sardine și pește gras

Vârfurile de poluare se produc în două momente cheie în marile orașe. Iarna, ele sunt cauzate de acumularea de substanțe poluante datorate gazelor de eșapament ale autovehiculelor și activităților industriale. Vara, avem probleme din cauza activitații solare puternice, a circulației atmosferice reduse și a circulației auto intense*. Pielea este în prima linie, în fața agenților poluanți care alterează numeroase procese ale metabolismului acesteia (cf. părerii medicului dermatolog). Pe durata acestor vârfuri de poluare, este deci cu atât mai important să se adopte gesturile corecte de igienă și să nu se neglijeze etapa demachierii!
*Surse : (pollutiepiek.be) et (futura-sciences.com)

Sondaj

Pielea dvs. a traversat cu bine iarna grație sfaturilor noastre?

Povestea Atoderm și morala acesteia

Cu mici îngrijiri pentru pielea dvs.

Aventura extremă a familiei Rosemont în Laponia ne-a arătat că pielea trebuie neapărat protejată și hrănită iarna, chiar dacă este ascunsă sub mai multe straturi de haine. Sperăm că sfaturile BIODERMA v-au fost utile pentru a vă înțelege mai bine pielea în acest anotimp și a conștientiza importanța acordării atenției cuvenite reacțiilor pielii. Odată cu revenirea zilelor frumoase, pielea va fi asaltată de alte provocări, poluarea și soarele printre altele! Nu lăsați garda jos și protejați-vă pielea pe toată durata anului.