Allez au contenu Allez à la navigation

Protejați-vă corpul de frig pe timpul iernii cu Atoderm
#SKINBODYGUARD
Îngrijiți-vă pielea și petreceți iarna în cele mai bune condiții cu ajutorul sfaturilor de la experții BIODERMA.
Parcurgeți etapele pentru a descoperi fiecare episod
 1. Noiembrie
 2. Decembrie
 3. Ianuarie
 4. Februarie
 
Episodul 4
Marea plecare în căutarea gerului!

În luna decembrie în Laponia este frig, este foarte frig!
Zăpada s-a aşternut încă din luna noiembrie și nu se va topi până la începutul lunii mai ... Pentru a afla mai multe despre reacțiile pielii la temperaturi scăzute, am hotărât să urmăm familia Rosemont în călătoria sa în țara lui Moș Crăciun. Această experiență extremă urmărește o mai bună cunoaștere a pragurilor de toleranță ale pielii.  Dar vizează și adoptarea gesturilor cotidiene corecte, în zone fără îndoială mai temperate, dar unde frigul umed dăunează tot atât de mult pielii noastre.

Ce știm despre familia Rosemont?

Dar cine este familia Rosemont? 5 persoane, 4 tipuri de piele care trebuie să înfrunte iarna polară. Dan, 11 ani, are pielea atopică, Liora și Yaël, gemenele de 8 ani, au o piele de copil curată și foarte delicată. Mama lor, Yoana, își descrie pielea ca fiind uscată, iar Jacques, tatăl lor, își protejează pistruii. Pentru toți, fiecare zonă de piele descoperită va suporta agresiuni intense. Soluția este instituirea unei bariere fizice, atunci când este posibil ... Și aplicarea unor produse de îngrijire de înaltă performanță, produse de igienă, balsam nutritiv, protecție solară, produse speciale pentru mâini, față și buze ...

Părerea medicului dermatolog
Dr. Isabelle Baratte, Medic dermatolog colaborator la Hospices Civils de Lyon

„Ce șansă să plecăm, va fi o experiență formidabilă! Desigur, familia Rosemont se va confrunta cu condiții extreme, iar în voiaj, ca și în viață, pielea evoluează: copilărie, adolescență, sarcină, menopauză, situații speciale, călătorii, stres ... Un lucru este sigur, pielea, la orice vârstă, este deshidratată iarna. Pentru călătoria în Laponia, pielea copiilor trebuie neapărat protejată, deoarece este mai fină și mai fragilă, întrucât  produce mai puțin sebum. În schimb, barba lui Jacques îi oferă o protecție naturală contra frigului, fiind un atu! ”

Recomandarea noastră privind produsele

24 ore de hidratare și confort imediat, chiar de la duș

CorpFață

Atoderm Cremă

Cremă hidratantă cu efect 24 ore

FațăCorp

Îngrijire zilnică hidratantă şi calmantă pentru buze

Buze

Este timpul normal și necesar pentru reînnoirea pielii. Pe durata acestui ciclu natural de 28 de zile, o celulă cutanată urcă din profunzimea dermului spre suprafața pielii, unde se desprinde în mod natural și este eliminată. Această descuamare continuă este comandată de enzime care iarna  funcționează într-un ritm mai puțin alert, ceea ce conduce la apariția frecventă a perturbărilor.

Rețineți

În Laponia, ca și la munte, în condiții de frig extrem, echipamentul de bază trebuie să fie complet pentru a lăsa cât mai puțină piele expusă. Se preferă îmbrăcarea în straturi pentru  a permite aerului să circule și, mai ales, pentru a păstra hainele mereu uscate!

 • Puneți mănuși subțiri sub mănușile groase, fără degete, căciulă cu urechi + mască sau cagulă!
 • Purtați pe sub pantaloni dresuri de mătase sau colanți
 • Puneți șosete groase peste șosetele subțiri
 • Purtați  încălțăminte călduroasă,
  impermeabilă, cu talpă izolantă
 • Îmbrăcați mai multe straturi de haine, de la cămașa
  de piele fină din material respirabil și izolant
  până la puloverul gros de lână sau polar.
 • Nu uitați ochelarii de soare!

Frigul nu are numai inconveniente!
 

Se spune că frigul reduce tensiunea, îmbunătățește circulația sangvină, crește rezistența, se ard mai multe calorii și ucide chiar și virusurile ...
 

De altfel, nordicii nu ezită să se arunce în apa înghețată pentru a fi mai sănătoși!

 

Sondaj

Ați fi gata să trăiți pe propria piele experiența gerului?

Sfaturi practice

Hidratarea zilnică a corpului este un lucru foarte bun (vezi episodul 3). Dar este și mai bine dacă se optimizează efectele prin adoptarea gesturilor potrivite!

 • Puneți în podul palmei o biluță de cremă.
 • Încălziți-o între mâini înainte de a o aplica.
 • Masați încet pentru a face crema să pătrundă în piele, acționând mereu de jos în sus pentru a stimula circulația sangvină.

Pe tot parcursul anului, gândiți-vă să aplicați crema pe picioare pornind de la bolta plantară. Gata cu călcâiele crăpate!

 
URMĂTOAREA ÎNTÂLNIRE

Piele uscată iritată sau atopică, nu vă scărpinați!