Allez au contenu Allez à la navigation

22 Mai 2015

Sarcină fără pete brune!

Laboratoarele Dermatologice Bioderma lansează Photoderm M SPF 50+ 40 ml prima cremă fotoprotectoare colorată care previne apariția petelor brune din timpul sarcinii (masca de sarcină) și uniformizează tenul.

Petele brune afectează în special zona feței și creează un real disconfort datorită aspectului inestetic. De cele mai multe ori iau forma unei măști având un contur neregulat, cunoscută ca mască de sarcină. Petele pot afecta fruntea, obrajii, pomeții sau buza superioară, iar incidenta cea mai mare este în rândul femeilor cu tenul mai închis, fototip III sau IV.

Hiperpigmentarea este cauzată de producția în exces a melaninei ce apare pe fondul unor modificări hormonale, cum ar fi: sarcina, administrarea de contraceptive orale sau tratamente hormonale. În timpul acestor perioade, când există un nivel mare de hormoni, melanocitele sunt hiperstimulate. Această hiperstimulare este intensificată de razele ultraviolete, motiv pentru care incidența hiperpigmentării crește în perioada estivală.

Din păcate, nici un tratament nu s-a dovedit a fi suficient pentru a eradica definitiv hiperpigmentarea.

Potrivit profesorului Thierry Passeron, dermatolog, profesor la Facultatea de Medicină și medic la Spitalul Universitar din Nisa, “chiar dacă leziunile sunt reduse sau dispar în urma tratamentelor medicamentoase, se observă o reapariție a petelor în 80% din cazuri, în ciuda utilizării măsurilor preventive (fotoprotecție), deoarece tratamentul trebuie suspendat în perioada verii,”.

Chiar dacă expunerea la soare este elementul cheie în mecanismul care declanșează hiperpigmentarea, razele UVA și UVB nu sunt singurul factor de activare a hiperpigmentării. Prof. Thierry Passeron a demonstrat faptul că o anumită lungime de undă în spectrul vizibil (415 nanometri) provoacă, de asemenea, pigmentarea permanentă, ceea ce explică recidivele de hiperpigmentare, în ciuda utilizării fotoprotecției.

În colaborare cu profesorul Thierry Passeron și având la bază studii clinice bazate pe ultimele descoperiri despre mecanismul hiperpigmentării, Laboratoarele Dermatologice Bioderma au dezvoltat Photoderm M SPF 50+,  un produs de protecție solară ce asociază pentru prima dată filtrele solare cu substanțe ce filtrează lumina vizibilă, responsabilă de formarea petelor și substanțe active dermatologice anti-pete, limitând astfel hiperpigmentarea inestetică.  Brevetul exclusiv Bioprotecție Celulară™ previne degradarea celulară și îmbătrânirea prematură a pielii.

Photoderm M SPF 50+

Tentă colorată aurie, acoperă petele și uniformizează tenul fiind o excelentă bază de machiaj.

Formulă hipoalergenică, non comedogenică, fotostabilă, rezistentă la apă.

Nu conține parabeni și parfum, asigură o toleranță cutanată excelentă.

 

Preț recomandat în farmacii:

Photoderm M SPF 50+, 40 ml - 59 RON