Angajamentele noastre în sprijinul pielii sănătoase

Bioderma - Angajamentele noastre în sprijinul pielii sănătoase

BIODERMA este un brand NAOS a cărui misiune este de a păstra pielea sănătoasă, pe termen lung.

Cu cel mai mare respect pentru echilibrul natural al pielii, produsele noastre de îngrijire sunt dezvoltate folosind o abordare pozitivă, fără a compromite siguranța dermatologică. 

Ne impunem ca toate produsele noastre să respecte și de multe ori să depășească cele mai stricte recomandări emise de autoritățile din domeniul sănătate și unitățile de învățământ din dimeniul dermatologiei.

Produsele noastre sunt supuse testelor sistematice de siguranță și eficacitate.

Toate produsele noastre sunt supuse testelor de toleranță sub supravegherea dermatologilor, alergologilor și toxicologilor independenți din întreaga lume.

În ultimii ani, peste 1000 de studii clinice au fost realizate în aproape 30 de țări diferite. Iar acestea au dus la publicări constante în reviste științifice importante.

Cerințele noastre pentru siguranța dermatologică

Siguranța și respectul pentru toate tipurile de sensibilități sunt prioritatea noastră. Dincolo de principiile noastre ecobiologice pentru selectarea ingredientelor și procesul nostru riguros de aprobare, am implementat monitorizarea riguroasă a cosmetovigilenței. Este o procedură de alertă internațională, care permite analizarea fiecărui efect advers și a fiecărui caz de intoleranță.

Până în prezent, mai puțin de un caz la fiecare 1.000.000 de produse vândute ne-au fost raportate.

Cerințele noastre pentru siguranța dermatologică

Toate produsele noastre respectă reglementările internaționale în vigoare. Aceasta include reglementările UE, care oferă unul dintre cele mai înalte niveluri de protecție a consumatorilor oriunde în lume.

Dincolo de aceste reglementări, acordăm o atenție deosebită și sfaturilor Comitetului Științific European pentru siguranța consumatorilor, în special în ceea ce privește utilizarea ingredientelor controversate: disruptoare endocrine, iritanți sau poluanți de mediu. Orice suspiciune cu privire la un ingredient care este confirmat prin consens științific va declanșa un proces de eliminare sau înlocuire a respectivului ingredient.

Cerințele noastre pentru siguranța dermatologică

Ne-am angajat să controlăm originea și trasabilitatea completă a materiilor noastre. Fiecare ingredient trebuie să respecte eficiența biologică strictă și criteriile dermatologice de siguranță.

Bioderma - Ingredients selection process

Toate ingredientele noi urmează un proces riguros pentru a fi perfect definite:

 1. Controlul trasabilității complete a ingredientului, de la originea sa până la producție și orice transformări
 2. Calculul nivelului de puritate
 3. Purificarea impurităților și verificarea limitelor că nu au fost depășite
 4. Evaluarea profilului toxicologic complet al ingredientului cu ajutorul unui grup de experți toxicologici independenți

​​​​​​Abordarea noastră: crearea de legături cu comunitățile și sprijinirea tuturor, împreună.

Promovarea dermatologiei la nivel mondial

WORLD RENDEZ_VOUS ÎN DERMATOLOGIE este un eveniment organizat de BIODERMA

Evenimentul „World Rendez-Vous în Dermatologie” este un loc unic de întâlnire care reunește cei mai mari experți internaționali la fiecare doi ani pentru a discuta despre cele mai recente progrese în cercetarea dermatologică.

Ajutăm activ să împărtășim cunoștințe dermatologice între medicii din întreaga lume și conducem cercetări în biologia fundamentală.

420 de participanți, 42 de naționalități, conferințe și ateliere, totul pentru a promova dermatologia împreună și pentru a oferi o mai bună îngrijire pentru sănătatea pielii.

Află mai multe despre the World Rendez-vous

NAOS World Rendez-Vous ÎN DERMATOLOGIE este un eveniment organizat de BIODERMA

Îmbunătățirea calității vieții pacienților și a cercetării îngrijirii pielii 

BIODERMA și Institutul Curie își valorifică experiența respectivă pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacienților tratați de cancer.

Pentru a gestiona mai bine efectele secundare cutanate și a îmbunătăți cercetarea îngrijirii pielii, împreună am creat un centru nou: „L’Espace de Soins et d’Etude de la Peau” (Spațiul pentru îngrijirea și studiul pielii).

Acest centru are multe scopuri:

 • un loc de discuție, în care pacienții se simt confortabil, susținuți și ascultați; un loc care va îmbunătăți modul și protocoalele de îngrijire.         
 • un loc pentru studiu, unde sunt analizate toxicitățile pielii pentru o mai bună înțelegere, tratare și prevenire. Rezultatele acestor studii clinice sunt publicate în presa științifică, prezentate la conferințe majore și ajută la cunoașterea în continuare a lumii științifice.         

BIODERMA sprijină, de asemenea, cercetarea îngrijirii prin intermediul Primului Centru de Cercetare Grant, instituție care va permite dezvoltarea de proiecte de către specialiștii implicați în îmbunătățirea calității vieții pacienților.

 

Aflați mai multe despre Institut Curie

 

company-institut curie

Oferim soluții durabile pentru misiunile de responsabilitate socială

Din 2009, BIODERMA conduce o serie de misiuni umanitare în Asia de Sud-Est (Vietnam, Cambodgia, Myanmar) alături de dermatologi, farmaciști și organizații umanitare pentru a oferi ajutor medical, resurse IT și echipamente populațiilor locale. În fiecare misiune, aproape 2000 de pacienți beneficiază de consultații, măsuri de prevenire și donații (medicamente, pahare etc.).

Prin relațiile noastre cu experiența dermatologică, desfășuram multe campanii educaționale și de sensibilizare cu privire la fotoprotecție în cele mai calde și sensibile țări, precum Tanzania sau Ecuador, toate acestea în colaborare cu Ministerul Sănătății și instituțiile locale.

La nivel local, avem mai multe alte acțiuni de solidaritate care ajută la îmbunătățirea calității vieții celor care au cel mai mult nevoie. În special în Bulgaria, unde intervenim în școli și în locuri publice, pentru a înțelege și gestiona mai bine acneea. În Lituania, întâmpinăm părinții și copiii în școlile de atopie pe care le-am condus de 5 ani. În Peru, însoțim copiii bolnavi de cancer în spitale și copiii atopici care nu au acces la asistență medicală.

Toate aceste acțiuni sunt o reflexie a valorilor noastre umane adânc înrădăcinate și a spiritului care ne inspiră.

Oferim soluții durabile pentru misiunile de responsabilitate socială

Misiunea noastră este în primul rând să avem grijă. Avem grijă de piele, grijă de oameni, dar și grijă de lumea din jurul nostru, de planeta noastră.

Protejarea mediului înconjurător

​​​​​Angajamentele noastre

Protejarea mediului înconjurător este centrul preocupărilor noastre de zi cu zi. De câțiva ani, am inițiat un program de transformare pentru a reduce semnificativ impactul nostru asupra mediului la toate nivelurile lanțului valoric al produselor noastre.

Pentru că la NAOS, modul în care facem lucrurile este mai important decât lucrurile pe care le facem. Ne-am angajat să dovedim că este posibil să combinăm inovația, creșterea și reducerea impactului nostru asupra mediului.

 • Angajamentele noastre în sprijinul pielii sănătoase

  Prin urmare, angajamentele noastre se bazează pe 5 piloni cheie:

  1. Reducerea consumului de apă, energie și a amprentei noastre de carbon în timpul producției și transportului.

  2. Îmbunătățirea impactului ambalajului nostru asupra mediului.

  3. Optimizarea impactului ingredientelor și formulelor asupra mediului.

  4. Sensibilizarea consumatorilor cu privire la instrucțiunile și utilizarea corectă a produselor noastre.

  5. Contribuția prin acte de solidaritate sau compensații pentru efectele produselor noastre asupra mediului.

​​​​​​Acțiunile noastre concrete

La NAOS, transparența este un angajament zilnic de a oferi tuturor capacitatea de a înțelege și de a alege produsul potrivit. Cu o autonomie completă.

Acesta este motivul pentru care am creat Ask.NAOS, o platformă cu informații despre politica noastră de formulare și compoziția produselor marca NAOS (BIODERMA, Institut Esthederm , Etat Pur). Pentru toți utilizatorii și prescriptorii produselor noastre, natura, originea și rolul ingredientelor noastre, precum și brevetele și tehnologiile noastre sunt descifrate în mod complet exhaustiv.

Ask NAOS Transparenta

Nu avem idei preconcepute despre ingredientele noastre, importantă este nu excluderea, ci utilitatea fiecăreia dintre ele. Este alegerea unei formulări pozitive care să ofere cele mai bune rezultate pentru sănătatea pielii.

În plus, dincolo de regulamente, suntem atenți la opiniile emise de Comitetul Științific European pentru siguranța consumatorilor, în special în ceea ce privește utilizarea ingredientelor controversate: disruptoare endocrine, iritanți sau poluanți pentru mediu. Orice suspiciune cu privire la un ingredient - validată prin consens științific - inițiază un proces de eliminare sau substituire a acestui ingredient.

Îmbunătățirea continuă a formulelor noastre

Selectăm, în principal, protecții solare solubile în grăsimi (fără afinitate cu apa) și optimizăm modul în care sunt integrate în produsele noastre pentru a permite cel mai înalt nivel posibil de rezistență la apă. Această abordare garantează că protecția solară este bine menținută pe piele și limitează impactul filtrelor solare asupra ecosistemului marin pentru a-l respecta mai mult. Testele efectuate de organisme independente au dovedit că produsele noastre nu sunt toxice pentru corali și nu provoacă albirea coralilor. Aceste teste au arătat, de asemenea, că filtrele noastre nu au niciun impact asupra activității de fotosinteză a algelor marine.

Prin urmare, ne propunem să controlăm toți poluanții macro și micro, care pot fi slab tolerați de piele și care ar putea dăuna biodiversității.

În fiecare zi, ne angajăm pe cât posibil să:

 • Ne dezvoltăm în formate mari: pe întregul portofoliu, am fost pionieri în oferirea consumatorilor noștri de produse cu volum mare. Ne-am angajat să continuăm această abordare pentru a consuma mai puțin material
 • Limităm supra-ambalarea: de aceea un număr mare de produse nu au cutii sau pliante.
 • Ne angajăm la un ciclu de achiziții sustenabile, în special pentru cutiile noastre de carton, care provin din păduri gestionate durabil cu eticheta FSC.
 • Garantăm trasabilitatea întregului lanț de producție și implicarea partenerilor noștri: colaborăm cu producători care garantează o transparență perfectă și îi favorizează pe cei care sunt certificați.
 • Reducem și reciclăm deșeurile noastre industriale și funcționale din diferitele site-uri ale companiei.
Angajamentele noastre în sprijinul pielii sănătoase