Ai auzit acest sfat de atâtea ori încât îl știi deja pe de rost: trebuie să aplici produsul de protecție solară înainte de a ieși din casă. Îți aplici cu atenție crema înainte de a te îmbrăca, pe măsură ce te pregătești pentru un picnic savuros, departe de oraș – URA!!!! 😊 Iar seara vezi deja schimbări pe pielea ta... Uneori, poți vedea aceste schimbări de culoare și pe haine. Petele galbene pot apărea pe topul tău alb preferat! Acest tip de accident se întâmplă mai des decât ne-ar plăcea să credem, dar nu intrăm în panică. Există soluții pentru evitarea acestor probleme, precum și pentru remedierea eventualelor accidente. Te invităm să citești mini-ghidul nostru despre petele cauzate de produsele de protecție solară.

 

De ce pot apărea pe haine pete provocate de protecția solară?

În primul rând, misiunea principală a unui produs de protecție solară este să rămână pe piele și să reziste, pe cât posibil, la frecare, îmbăiere și transpirație. Dacă țesătura vine în contact cu o protecție solară care a fost recent aplicată pe piele, filtrele UVA galbene pot fi transferate pe țesătură și creează o pată. Pata poate fi dificil de îndepărtat, deoarece particulele sunt închise în fibre. Iar uneori, pata este invizibilă la început și nu apare decât după ce ai spălat hainele, deoarece contactul dintre apă și filtre creează o reacție chimică care stabilizează pata pe îmbrăcăminte.

Bine de știut

Spray-urile sau cremele au un risc mai mic de a provoca pete pe haine decât protecția solară sub formă de ulei.

Spray-urile sau cremele cu protectie solara SPF

Nu, chiar deloc. Protecția solară poate păta îmbrăcămintea, dar nu îți va pata pielea. Orice urme vizibile de protecție solară rămasă pe piele se vor spăla cu apă și gel sau ulei de duș. Curățarea cu gelul de duș sau uleiul de duș hidratant este tot ceea ce este necesar pentru a elimina reziduurile de protecție solară la final de zi, după expunere, indiferent de textura acestuia. De asemenea, este bine de știut că filtrele UVA organice, chiar dacă sunt galbene, sunt perfect sigure pentru pielea ta. Bioderma nu vinde produse care nu au atins o toleranță de cel puțin 97%*. Acest prag exigent garantează siguranță optimă pentru toate tipurile de piele.

* Test de utilizare pe 20 de persoane, toate tipurile de piele, reactivitate și sensibilitate la lumină legate de expunerea la soare, precum și piele sensibilă 100%. Aplicat pe față, corp, în jurul ochilor și pe decolteu, timp de 28 de zile.

Aplică produsul de protecție solară și lăsă-l să se absoarbă complet înainte de a te îmbrăca. De fapt, în general, este recomandat să-ți aplici protecția solară cu 20 de minute înainte de a ieși afară, pentru a lăsa produsul să pătrundă și pentru a oferi o protecție adecvată.

Atunci când aplici produse de protecție solară, evită să porți haine cu țesături delicate sau haine greu de curățat.

Dacă se întâmplă un accident, clătește pata imediat cu apă rece sau călduță. Mai multe informații în ghidul nostru de mai jos.

Ghidul nostru pentru a elimina petele de protecție solară de pe îmbrăcăminte

Cel mai important este să acționezi rapid și corect...

Îți recomandăm să încerci un produs de îndepărtare a petelor pentru lubrifianți și uleiuri sau pete grase (gudron, ceară, etc.)

Lăsă-l să acționeze timpul indicat pe ambalaj, fără frecare, apoi spală la 30°C folosind un ciclu normal de spălare.

Poți încerca, de asemenea, o pulbere activă (cu oxigen) de îndepărtare a petelor, pe care o aplici direct pe pată înainte de spălare.

Lăsă-l să acționeze timpul indicat pe ambalaj, fără frecare, apoi spală la 30°C folosind un ciclu normal de spălare.

Se aplică apă caldă pe zonă, iar apoi detergent lichid eficient pe petele uleioase, înainte de spălarea la 30°C, folosind un ciclu normal.

Curațare Haine Bumbac - de Spray-urile sau cremele cu protectie solara SPF

Se umezește zona pătată și se freacă bine cu săpun. Se spală la 30° C, folosind un ciclu normal de spălare.

Curațare Haine Sintetice - de Spray-urile sau cremele cu protectie solara SPF

Recomandăm să fie spălate doar la curățătorie, nu acasă.

Curațare Tesaturi Delicate - de Spray-urile sau cremele cu protectie solara SPF

  • Nu spăla niciodată un articol de îmbrăcăminte pătat direct în mașina de spălat, fără să fi aplicat mai întâi un produs de îndepărtare pentru petele uleioase pe zonă. Primul reflex trebuie să fie îndepărtarea petei înainte de spălare.

  • Nu spăla hainele de mâna în apă foarte caldă sau la 95°C în mașină pentru a face pata să dispară. Apa caldă va face exact invers, fixând pata și, eventual, schimbând culoarea în roz.

  • Nu folosi niciodată clor, înălbitor sau peroxid de hidrogen, care nu sunt substanțe care îndepărtează pete, ci îndepărtează culoarea. Acestea pot îndepărta culoarea din îmbrăcăminte, nu pata.