Melasma înseamnă o hiperpigmentate a pielii feței: pete brune apar pe obraji, pe nas, bărbie și/sau pe frunte. Ele se retrag și recidivează în funcție de expunerea la soare și de anotimp, dar pot deveni permanente. De aceea, această afecțiune cutanată are și un impact psihologic semnificativ asupra persoanelor care suferă de melasmă.

Dacă pielea ta suferă de melasmă, protecția în fața luminii albastre este esențială. Noul Photoderm M SPF50+ oferă cea mai înaltă protecție disponibilă pe piață* împotriva acesteia și o putere mare de acoperire. Combinația de filtre solare și pigmenți îți oferă un spectru larg de protecție eficientă în fața radiațiilor UV, inclusiv a luminii albastre. Produsul reduce hiperpigmentarea, uniformizează aspectul pielii și te ajută să previi recidiva.

Ce este melasma și cine este afectat?

Pe cine afectează melasma?

Sunt numeroși factori care contribuie la apariția melasmei. Hormonii sunt pe listă! De exemplu, melasma apare adesea în rândul femeilor tinere, în timpul perioadei de sarcină, de aceea, afecțiunea este numită și ‘mască de sarcină’. Dar, în ciuda numelui, în 80% dintre cazuri se manifestă înainte sau după sarcină. De asemenea, poate fi provocată de anumite tratamente medicamentoase sau poate exista o predispoziție genetică. 

Deși cele mai afectate de melasmă sunt femeile, se poate manifesta și la bărbați. Cel mai adesea apare în cazul persoanelor cu un fototip mai închis al pielii. Iar în cazul lor, are tendința de a se manifesta în jurul vârstei de 30 de ani, comparativ cu persoanele cu pielea mai deschisă la culoare, persoane ce pot fi afectate mai devreme1.

1Miot, An Bras Dermatol 2009, Passeron, J Eur Acad Dermatol Venereol 2013
Melasma înseamnă o hiperpigmentate a pielii feței:

Atunci când pielea este expusă la soare, razele UV stimulează producerea unei enzime numită tirozinaza. Ea călătorește către celulele melanocite, responsabile cu producerea melaninei. Melanina pe care ele o produc este cea care ne dă pigmentarea pielii atunci când ne bronzăm.

În cazul melasmei, acumulările de melanină dau naștere zonelor hiperpigmentate care apar pe diferite părți ale pielii feței.

A fost descoperit recent că lumina vizibilă, în special cea albastră, poate cauza pigmentarea. Lumina vizibilă are o lungime de undă mai scurtă (400-500 nm) decât lumina roșie sau infraroșie. Ea trece de enzima tirozinaza și stimulează în mod direct activitatea celulelor melanocite. Rezultatul este o hiperpigmentare mai pronunțată decât cea cauzată doar de razele UVB, care are tendința să dureze mai mult – până la trei luni2.

2Duteil, Pigment Cell Melanoma Res 2014
Photoderm M SPF50+ Crema protectie solara melasma
  • profesor Thierry Passeron, dermatolog și expert în hiperpigmentare.

    Profesor Thierry Passeron, dermatolog și expert în hiperpigmentare.

    Când îți alegi produsul de protecție solară, dacă urmărești doar gradul SPF, acesta îți arată doar capacitatea lui de a te apăra în fața razelor UVB. Ar trebui să alegi un produs care oferă protecție foarte bună și împotriva razelor UVA, responsabile cu îmbătrânirea pielii. Iar în cazul celor care suferă de melasmă, lumina vizibilă de mare energie, cea albastă și cea violet, este și ea responsabilă de hiperăpigmentare, după cum atestă studiile recente. Deci pielea ta are nevoie de protecție solară UVA, UVB și, în special, împotriva luminii vizibile. 

    Profesor Thierry Passeron, dermatolog și expert în hiperpigmentare.

Urmând principiul de bază NAOS, Bioderma consideră pielea ca parte a unui ecosistem în care aceasta interacționează cu mediul ei. Pentru a adresa problema melasmei, am colaborat cu dermatologi pentru a crea noua formulă Photoderm M SPF50+ ce combină îngrijirea dermatologică a pielii cu protecția solară înaltă pentru ca pielea să își dezvolte capacitatea de autoapărare. Produsul înglobează o selecție de patru filtre ce sunt parte din tehnologia SUN ACTIVE DEFENSE pentru a oferi un grad mare de protecție a pielii. Acestea acționează în combinație cu o concentrație mare de pigmenți și glabridină (ingredientul activ). Astfel, am obținut cea mai înaltă protecție împotriva luminii albastre disponibilă pe piață3. Photoderm M SPF50+ reduce recidiva în cazul melasmei și uniformizează aspectul pielii, fiind foarte plăcut la aplicare. Mecanismele de autoapărare proprii pielii sunt sporite, asigurându-i sănătatea pe termen lung.

3Studiu clinic realizat pe produsele de protecție solară colorate cu protecție foarte ridicată care vizează hiperpigmentarea.
Photoderm M SPF50+ Crema protectie solara melasma

Fiecare ingredient din Photoderm M SPF50+ a fost atent ales pentru rolul pe care îl are în protejarea pielii de efectele dăunătoare ale soarelui pe termen scurt și lung. Având un spectru larg, acționează și asupra cauzelor hiperpigmentării, reducând melasma și prevenind recidiva ei.

Pentru că lumina albastră este responsabilă de hiperpigmentare, Photoderm M SPF50+ oferă cel mai înalt grad de protecție împotriva acesteia, pentru a acționa asupra cauzelor melasmei. Formula lui conține o concentrație mare de pigmenți care protejează pielea de efectele dăunătoare ale luminii albastre. În funcție de nuanță, blochează lumina albastră în proporție de 61%-66%, cel mai înalt gard de protecție disponibil pe piață.

Inovatie Brevetata Bioderma

Photoderm M SPF50+conține tehnologia înaltă de protecție SUN ACTIVE DEFENSE. Cele patru filtre UVA și UVB special alese și protecția biologică brevetată susțin mecanismul antioxidant de apărare a pielii și sistemului imunitar. Pielea ta este protejată de arsuri, de reapariția melasmei și de riscurile pe termen lung de îmbătrânire prematură și dezvoltarea de cancere. 

Graphic representation of the Sun Active Defense formula used in Bioderma's photoderm products

Concentrația mare de pigmenți din formula Photoderm M SPF50+ permite o putere mare de acoperire, dar fără a crea un efect de mască. Produsul este acum disponibil în două nuanțe pentru a răspunde mai bine nevoilor fiecărui fototip.

Concentrația mare de pigmenți din formula Photoderm M SPF50+

Ingredientul activ glabridină este un extract natural din rădăcină de lemn dulce. El inhibă tirozinaza, adică enzima responsabilă de declanșarea procesului de producere a melaninei. Astfel, reducerea melaninei înseamnă și reducerea hiperpigmentării, deci și a melasmei.

Ingredientul activ glabridină este un extract natural din rădăcină de lemn dulce

Rezultate dovedite în rândul pacienților cu melasmă

Testat pentru eficiența lui în recucerea melasmei, Photoderm M SPF50+ este și preferat de consumatori pentru textura lui plăcută, non-lipicioasă și non-grasă. De aceea, este un produs de protecție solară pe care este ușor să îl folosești în fiecare zi, ajutându-ți pielea să își dezvolte mecanismele de autoapărare în relație cu mediul ei înconjurător.

Photoderm M SPF50+ reduce indicele de severitate a zonei cu melasmă de 3 ori

Photoderm M SPF50+ reduce indicele de severitate a zonei cu melasmă de 3 ori4

96% dintre pacienți au fost de acord că Photoderm M SPF50+ controlează manifestările melasmei

96% dintre pacienți au fost de acord că Photoderm M SPF50+ controlează manifestările melasmei4

90% dintre pacienți afirmă că simtomatologia lor a fost redusă pe durata studiului clinic

90% dintre pacienți afirmă că simtomatologia lor a fost redusă pe durata studiului clinic4

97% dintre utilizatori se simt mai bine cu fiecare zi datorită puterii mari de acoperire a zonelor hiperpigmentate

97% dintre utilizatori se simt mai bine cu fiecare zi datorită puterii mari de acoperire a zonelor hiperpigmentate5

93% dintre utilizatori sunt de acord că produsul este rezistent pe piele pe durata zilei

93% dintre utilizatori sunt de acord că produsul este rezistent pe piele pe durata zilei5

4Studiu clinic pentru a evalua eficiența în prevenirea agravării melasmei, Brazilia, 2021.
5Test clinic pe consumatori, 106 subiecți, 14 zile, IEC Africa de Sud, februarie 2021.

Textură plăcută pentru uz zilnic

Am adunat toată expertiza noastră în formularea produselor pentru a crea un produs de protecție solară ușor de folosit, care se simte confortabil și plăcut pe piele. Atunci când aplici ușor produsul de protecție solară, șansele să îl folosești zilnic cresc, pielea ta fiind mai bine protejată, cu mai puțină melasmă și mai sănătoasă pe termen lung.

Textură de gel-cremă cu aspect pudrat este ușoară și se întinde simplu

Textură de gel-cremă cu aspect pudrat este ușoară și se întinde simplu.

Potrivit pentru pielea sensibilă, mixtă sau grasă. Efect matifiant de până la 8 ore.

Potrivit pentru pielea sensibilă, mixtă sau grasă. Efect matifiant de până la 8 ore.

Rezistent la căldură și umiditate. Potrivit pentru orice climat.

Rezistent la căldură și umiditate. Potrivit pentru orice climat.

Fără senzație de usturime a ochilor.

Fără senzație de usturime a ochilor.

Formulă neparfumată, pentru o toleranță mai bună.

Formulă neparfumată, pentru o toleranță mai bună.

Respectă ecosistemele acvatice din oceane și ape dulci.

Respectă ecosistemele acvatice din oceane și ape dulci.

*Studiu clinic realizat pe produsele de protecție solară colorate cu protecție foarte ridicată care vizează hiperpigmentarea, CPCAD, Nisa, 2021

Protecție solară specifică

Piele hiperpigmentată Hiperpigmentare provocată de lumina albastră Peaux hyper-réactives, rougeurs, irritations

BLUE LIGHT PROTECTION

Photoderm M SPF 50+ nuanță aurie

(1 review)

Efect anti-recidivă. Putere mare de acoperire & aspect matifiant.

Pentru cine este indicat?

Adulți, Dedicat femeilor însărcinate sau care alăptează.

Protecție solară specifică

Piele hiperpigmentată Hiperpigmentare provocată de lumina albastră

BLUE LIGHT PROTECTION

Photoderm M SPF 50+ nuanță deschisă

(Nu există recenzii)

Efect anti-recidivă. Putere mare de acoperire & aspect matifiant.

Pentru cine este indicat?

Adulți, Dedicat femeilor însărcinate sau care alăptează.