Allez au contenu Allez à la navigation

Protejați-vă corpul de frig pe timpul iernii cu Atoderm
#SKINBODYGUARD
Îngrijiți-vă pielea și petreceți iarna în cele mai bune condiții cu ajutorul sfaturilor de la experții BIODERMA.
Parcurgeți etapele pentru a descoperi fiecare episod
  1. Noiembrie
  2. Decembrie
  3. Ianuarie
  4. Februarie
 
Episodul 6
Bun venit în Laponia ... și în condiții extreme!

Capitala Laponiei finlandeze, Rovaniemi, se situează chiar pe Cercul Polar. Aici a ajuns familia Rosemont (vezi Episodul 4): termometrul arată -10°C, zăpada acoperă totul, iar soarele luminează marile întinderi boreale, până departe, în zare … Este paradisul alb din visele noastre de copii, patria magică a zăpezii și a gheții pe care şi-a ales-o drept casă Moş Crăciun alături de renii săi!

Cum se petrece fenomenul în piele?

Sosirea a fost un șoc pentru întreaga familie, chiar dacă frigul uscat continental nu este atât de pătrunzător pe cât se crede. Desigur, dacă nu intervine vântul polar! Tremurat, senzația de aer glacial pe față ... Fiecare simte foarte repede importanța protejării fiecărui centimetru pătrat de piele.

Aici mai mult decât oriunde, lipsa luminii soarelui pe timpul iernii are un impact asupra „ceasului intern”  al organismului. Ritmurile noastre circadiene, comandate de alternanța zi-noapte, controlează și funcționarea pielii: gestionarea temperaturii, transpirația, producția de sebum, regenerarea celulară…

Părerea dermatologului
Dr. Isabelle Baratte, Dermatolog colaborator la Hospices Civils de Lyon

„Când este ger și aerul este uscat, trebuie să bem lichide pentru a limita deshidratarea (vezi episodul 1). Evident, o piele în stare bună va reacționa mai bine decât o piele deja uscată pentru care evaporarea apei poate deveni o problemă. Apoi, recomand mai ales să se administreze o barieră fizică de protecție a pielii, în particular a extremităților, pentru a se evita degerăturile. Pe părțile care nu pot fi protejate cu haine, o cremă foarte grasă va fi interfața cu aerul rece. În cele din urmă, trebuie supravegheată culoarea pielii care este un bun semnal de alertă. La exterior, se întâmplă deseori ca extremitățile să se albească, deoarece sângele se retrage pentru a iriga cu prioritate organele vitale. Când se intră la adăpost, pielea redevine imediat roșie, deoarece se restabilește circulația sangvină! ”

Recomandarea noastră privind produsele

24 ore de hidratare și confort imediat, chiar de la duș

CorpFață

Atoderm Cremă

Cremă hidratantă cu efect 24 ore

FațăCorp

Iarna, pielea este mai sensibilă și iritată, ceea ce se traduce printr-o sporire a inflamațiilor cutanate cu 10%* mai mult decât toamna. Utilizarea unui produs hidratant reduce acest raport în cazul uscării pielii pe timpul iernii.
 

*Kikushi, K., Kobayashi, H., Hirao, T., Ito, A., Takahashi, H., & Tagami, H., (2002). Improvement of mild inflammatory changes of the facial skin induced by winter environment with daily applications of a moisturizing cream. A half-side test of biophysical skin parameters, cytokine expression pattern and the formation of cornified envelope. Dermatology (Basel, Switzerland), 207(3), 269-275.

Rețineți

Lungă sau scurtă? Durata expunerii la ger contează mult! Există o diferență semnificativă între a merge 5 minute pe jos până la metrou și a petrece întreaga zi afară ... Trebuie să fii vigilent în cazul petrecerii în exterior a unei perioade îndelungate, trebuie să te echipezi corespunzător (vezi Episodul 2) și să supraveghezi mai ales extremitățile. Atenție la copii, când se joacă în parc sau la munte, deoarece ei nu sunt conștienți de efectele frigului!

90 %** dintre persoanele atopice (vezi Episodul 5) sunt purtătoare de stafilococ auriu! Pielea atopică este sensibilă în mod deosebit la umiditate. Astfel, transpirația poate agrava eczema din cauza macerării. Plăcile roșii se dezvoltă de altfel deseori în zonele de pliu, mai umede, foarte apreciate de bacterii.

** Yuumi Nakamura, Jon Oscherwitz, Kemp B. Cease, Susana M. Chan, Raul Muñoz-Planillo, Mizuho Hasegawa –  Nature Oct 30, 2013

Sondaj

Considerați că pielea dvs. este sensibilă la frig?

Ponturi și sfaturi practice

Cu toții am experimentat o zi de iarnă: o senzație dureroasă intensă în degete sau la extremitatea urechilor atunci când acestea se încălzesc după ce au fost cuprinse de frig.
 

Această senzație se datorează restabilirii circulației sângelui cu o vasodilatație importantă. Pentru a o evita, mâinile trebuie hidratate cu o cremă bună, trebuie să purtăm mănuși și să facem masaje ușoare pentru a accelera încălzirea.
 

Reflexul nepotrivit care trebuie evitat în mod categoric: introducerea mâinilor în apă caldă, deoarece șocul termic fragilizează considerabill peretele capilarelor.

 

 
URMĂTOAREA ÎNTÂLNIRE

Sportul și pielea