Allez au contenu Allez à la navigation

Protejați-vă corpul de frig pe timpul iernii cu Atoderm
#SKINBODYGUARD
Îngrijiți-vă pielea și petreceți iarna în cele mai bune condiții cu ajutorul sfaturilor de la experții BIODERMA.
Parcurgeți etapele pentru a descoperi fiecare episod
  1. Noiembrie
  2. Decembrie
  3. Ianuarie
  4. Februarie
 
Episodul 1
Pielea, cel mai bun apărător al corpului

Limită fizică între interior și exterior, între noi și ceilalți, pielea ne protejează organismul și servește drept suport pentru simțul tactil. Mai mult decât un simplu înveliș de suprafață, pielea este un organ cu normă întreagă, mesager aflat în legătură directă cu creierul.  Loc în care se fac schimburi și interacțiuni, pielea joacă un rol esențial în imunitate și îndeplinește multiple funcții biologice, chimice, psihologice

Cum se petrece acest fenomen în piele?

Oprirea bacteriilor și a alergenilor, repararea rănilor prin cicatrizare rapidă și corectă, alertarea creierului în caz de intruziune agresivă, reglarea temperaturii corporale, protejarea de razele ultraviolete ... Iată câteva dintre misiunile unei bariere cutanate performante. Menținerea unui nivel optim de hidratare este o altă misiune esențială pentru păstrarea pielii suple și catifelate, dar și pentru conservarea mecanismelor fiziologice normale ale organismului.

Epiderma gestionează permanent schimburile de apă, compensând, prin aporturi complementare, pierderea insesizabilă de apă (PIE) , fenomenul natural de evaporare a apei prin piele. Când hidratarea devine insuficientă, bariera cutanată este afectată.

Părerea medicului dermatolog
Dr. Isabelle Baratte, Medic dermatolog colaborator la Hospices Civils din Lyon

„Ceea ce le explic foarte des pacienților mei este că pielea se protejează în mod natural de agresiuni producând un film hidrolipidic de suprafață care trebuie neapărat conservat. Folosind pentru igiena zilnică un produs de curățare delicat fără săpun, ne păstrăm pielea catifelată atât iarna, cât și vara, fără a o usca. Foarte important, apa de duș sau de baie trebuie să fie călduță, 35°C, nu mai mult! Ba chiar 33°C pentru pielea atopică. În acest fel, nu riscăm distrugerea acestui film prețios de protecție naturală.”

Recomandarea noastră privind produsele

Gel de duş pentru utilizare zilnică

CorpFață

Pielea este cel mai mare și cel mai greu organ al organismului uman! Suprafața sa totală atinge 1,5 - 2 m2 la adult și o grosime de 3 - 4 mm.

Piele uscată și piele deshidratată nu înseamnă același lucru!

Oricine poate avea o problemă ocazională de deshidratare a tenului, chiar și persoanele cu ten gras. Pielea nu are suficientă apă și trebuie să primească îngrijire hidratantă.

Pielea uscată desemnează un tip de piele care are nevoie de hrănire cu apă și lipide în același timp, în fiecare zi, pentru menținerea hidratării, a fermității și a elasticității sale.

Sondaj

Considerați că aveți pielea uscată?

Sfaturi practice

Pielea reprezintă aproximativ 30 % din apa conținută în corp. Chiar dacă ea extrage direct din organism aporturile necesare, se recomandă să se bea 1,5 - 2 L de apă în fiecare zi (cu excepția cazurilor în care există o contraindicație medicală). Atenție, dozele trebuie repartizate corect pe durata zilei. Băuturile cum ar fi ceaiul sau cafeaua sunt incluse în calcul! 

 
URMĂTOAREA ÎNTÂLNIRE

„IMPACTUL MEDIULUI ASUPRA PIELII DVS.”