În timpul adolescenței și maturității, imperfecțiunile afectează o parte considerabilă a echilibrului nostru emoțional. Ceea ce este normal, din moment ce trăim într-o societate ce pune mare preț pe imagine. Nu este ușor să facem față altor persoane sau percepției noastre despre cum ne privesc cei din jur în fiecare zi. Consecințele unei astfel de abordări ne pot afecta încrederea și stima de sine. Conform studiilor, 8 din 10 adolescenți cred că aspectul fizic le influențează succesul în viață1.

 • În adolescență, problemele legate de acnee apar într-un moment delicat, atunci când identitatea de sine abia se construiește, între o mulțime de dubii și nevoia de a aparține unui grup. Însă, pentru că mulți dintre adolescenți sunt afectați de acnee, aceasta poate fi mai ușor de suportat.
 • Ca adult, aceasta se agravează de cele mai multe ori. Când imperfecțiunile se instalează, avem tendința de a ne simți diferiți de ceilalți și avem sentimentul de nedreptate. În fiecare dimineață ne privim în oglindă cu anxietate și facem tot posibilul să ținem totul sub control. Nu e ușor să ai acnee la o vârstă la care pari prea matur pentru asta.

 

1 IPSOS 2015
Sad woman reflection in a mirror

Atunci când ai acnee, ai tendința să crezi ca doar asta văd ceilalți atunci când te privesc și că această problemă te definește. Pielea cu tendință acneică este adesea o sursă de complexe și de nesiguranță, ceea ce poate cauza dificultăți în construirea diferitelor tipuri de relații. Însă afecțiunea nu te definește ca persoană și nu ar trebui să îți ocupe întru totul gândurile sau să te dezechilibreze emoțional. În plus, problemele legate de acnee sunt tot mai mult dezbătute în spațiul online în ziua de azi.

Multe celebrități susțin mișcarea #bodypositive, o mișcare care luptă împotriva discriminării bazate pe aspectul fizic și efectele emoționale pe care aceasta le poate avea. Unii oameni se simt perfect în regulă având acnee. Însă, dacă pentru tine situația este apăsătoare, cea mai bună modalitate prin care poți să îți recapeți încrederea și pofta de viață este să tratezi problema. Îi poți cere farmacistului să îți recomande produse adaptate nevoilor tale, atât pentru curățarea pielii, cât și creme pentru hidratare și tratament, și chiar să consulți un medic dermatolog.

man wfilming himself

Pentru a trăi liniștit cu acneea, trebuie să o ții sub control. Sunt diferite moduri în care poți face asta, dar obiectivul este același: nu te lăsa definit doar de imperfecțiuni și nu le permite să îți acapareze viața.

 • Să îți storci coșurile. Este un gest instinctiv, dar nu este calea corectă. Cu cât le atingi mai mult, cu atât îți afectezi pielea mai mult și există riscul apariției cicatricelor.
 • Să încerci totul și orice, de la leacurile băbești, la diferite creme și schimbatul constant al rutinei de îngrijire.
 • Să îți ataci pielea curățând-o cu produse agresive, pe bază de săpun sau scrub-uri, care nu fac decât să slăbească pielea prin agresarea barierei de protecție.
teenager touching her pimples
 • Adopți o rutină de îngrijire special creată pentru pielea grasă, pe care să o urmezi pe termen lung, chiar dacă într-o zi nu ai purtat machiaj. Adu-ți aminte să îți cureți fața de două ori pe zi, în fiecare zi, gestul principal pentru o piele sănătoasă.
 • Folosește machiajul cu responsabilitate pentru a ascunde imperfecțiunile și alege produse noncomeogenice, care nu au rol ocluziv și care nu îți încarcă porii.
 • Consultă un medic dermatolog pentru un tratament personalizat, indiferent de severitatea acneei. Cel mai important motiv pentru care mergi la medic este sănătatea ta fizică și emoțională. Și fii conștient că lupta cu acneea are nevoie de o strategie de durată. Rezultatele vizibile pot apărea după câteva săptămâni sau chiar luni. Dar primele îmbunătățiri vor fi vizibile destul de repede, mai ales dacă urmezi sfatul medicului.
woman applying make-up on acne prone skin

 • Igienă cu clătire

  Piele grasă sau acneică

  Brevetul D.A.F.

  Sebium Activ Gel spumant

  (6 reviews)

  Eliberează porii, reduce imperfecțiunile, pentru o piele purificată în profunzime.

  Pentru cine este indicat?

  Adulți, Adolescenți

 • Igienă cu clătire

  Piele mixtă sau grasă

  Brevetul D.A.F.

  Sebium Gel spumant

  (1 review)

  Gel spumant care curăţă delicat, previne apariţia imperfecţiunilor și controlează luciul cutanat excesiv.

  Pentru cine este indicat?

  Adulți, Adolescenți

 • Îngrijire zilnică

  Piele predispusă la acnee Piele sensibilă și slăbită, predispusă la acnee

  Tehnologia InflaStop

  Sebium Sensitive

  (Nu există recenzii)

  Calmează pielea acneică sensibilizată, rehidratează și elimină semnele acneice

  Pentru cine este indicat?

  Adulți, Adolescenți