Urmând principile ecobiologie, considerăm pielea un ecosistem care este format din celule vii care interacționează constant unele cu celelalte, dar și cu mediul. Acest lucru înseamnă că suntem profund dedicați respectării tuturor elementelor vii și ne preocupă cu adevărat impactul pe care produsele noastre le-ar putea avea asupra sănătății tuturor ecosistemelor, inclusiv asupra celor acvatice. Acesta este motivul pentru care, urmând principiile NAOS, susținem echipele de cercetare marină care lucrează pentru a conserva aceste importante surse de biodiversitate.

Unul dintre angajamentele noastre specifice este să regenerăm Posidonia, în parteneriat cu Andromède Océanologie.

Andromède logo

 cercetare a biologiei marine

Andromède Océanologie este un birou de cercetare a biologiei marine care, în ultimii 20 de ani, a lucrat neîncetat pentru conservarea mediului marin. Echipa Andromède de Cercetare și Dezvoltare monitorizează atent bio-indicatorii legați de calitatea apei și ecosistemele țărmurilor, în special observând specii acvatice cheie precum Posidonia. Munca de cartografiere pe care au făcut-o specialiștii din echipă le permite acestora să estimeze aria câmpiilor acvatice de Posidonia, dar și să observe semnele regresiei pe parcursul anilor.

Posidonia oceanica sau câmpia acvatică Posidonia

Posidonia oceanica sau „câmpia acvatică” Posidonia este o specie de plante marine care înflorește și este specifică Mării Mediterane. Există 80.000 de hectare de câmpii acvatice Posidonia doar în partea franceză a Mării Mediterane.

Posidonia este un ecosistem subacvatic major, esențial pentru Mediterana

Posidonia este un ecosistem subacvatic major, esențial pentru Mediterana. Este, de asemenea, destul de specific, în sensul că niciun alt organism subacvatic nu îi poate substitui rolul.

Uneori numite „plămânii Mediteranei”, câmpiile acvatice Posidonia sunt o sursă cheie de oxigen pentru regiunile de coastă.

Câmpiile subacvatice Posidonia rețin, de asemenea, de 4-5 ori mai mult dioxid de carbon decât orice altă specie de plante marine care înfloresc, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea efectelor încălzirii climatice.

Existența Posidonia este un important semn al evoluției gradului de poluare pentru că acestea nu se dezvoltă decât în ape curate.

Posidonia reprezintă un element cheie în lupta împotriva eroziunii țărmurilor pentru că este mai eficientă decât orice altă barieră anti-eroziune artificială, iar asta înseamnă că ajută la păstrarea intactă a coastelor marine prin absorbirea impactului mișcărilor marine și reținerea sedimentelor.

De asemenea, Posidonia este și locul în care anumite specii: pești, moluște și crustacee produc și depun ouăle, așa că acționează ca o „creșă acvatică”.

De ce Posidonia?

Posidonia are legături cu toate nivelurile de ecosistem marin din Mediterana, de la „creșele” de pești care trăiesc și se hrănesc pe câmpiile acvatice, până la liniile de țărm pe care le folosesc zilnic oamenii. Posidonia reprezintă unul dintre cele mai importante ecosisteme marine, dar este și constant amenințată de activitățile umane, în special ancorajul bărcilor și lanțurile care deranjează și rup plantele.

Ca rezultat, în golful Juan-les-Pins s-a înregistrat o scădere a suprafeței ocupate de câmpiile acvatice de Posidonia cu peste 30% doar în ultimii 5 ani. Dacă regresia va continua în același ritm, câmpiile acvatice vor dispărea complet în doar câțiva ani.

  • Expert - Laurent Ballesta
    Laurent Ballesta, Biolog fotograf - Andromède Océanologie.

    „Indiferent de domeniul științific, ilustrați și împărtășiți informații prin imagini subacvatice; iar fiecare imagine ar trebui să prezinte un interes științific care are sens.”

    Laurent Ballesta, Biolog fotograf - Andromède Océanologie.

Ancorarea în câmpiile acvatice Posidonia este ilegală, dar cum pot echipajele de pe vase să știe unde să nu ancoreze, dacă nu știu unde le găsesc? De aceea, Andromède a creat DONIA, o aplicație pentru navigatori care oferă publicului general acces la o mapare extensivă a mediului subacvatic, mapare creată tot de echipa Andromède. Acest lucru le permite tuturor celor care au nevoie să știe unde să ancoreze în afara câmpiilor acvatice Posidonia.

Andromède lucrează, de asemenea, pe proiecte marine care să ajute la reducerea impactului acestora asupra ecosistemelor marine și asupra speciilor ca Posidonia.

Conservarea Posidonia: Află mai multe despre aplicația gratuită DONIA

Ce rol are NAOS?

Aplicația DONIA este gratuită și accesibilă publicului, dar trebuie actualizată constant cu datele cele mai recente cu privire la maparea subacvatică. NAOS oferă sprijin financiar Andromède pentru a păstra informațiile actualizate, astfel încât să poată fi prevenite situațiile în care navele ancorează accidental pe câmpiile acvatice Posidonia.

Protecție solară

Piele sensibilă expusă la soare

Gama Photoderm

Cauți cel mai sigur produs de protecție solară pentru copii, cel mai înalt SPF sau cea mai potrivită cremă de protecție solară pentru pielea ta?

Soluția BIODERMA: Photoderm, o gamă completă de produse solare pentru toate tipurile de piele și pentru toate nevoile pielii expuse la soare. Prevenirea reacțiilor cutanate, inclusiv alergii la soare sau alergii la filtrele chimice, protecție solară pentru piele sensibilă, protecție solară pentru copii sau bebeluși, protecție specifică împotriva soarelui pentru piele grasă sau acneică, piele uscată sau piele hiperpigmentară ...