Dă putere pielii tale

Pielea noastră este un ecosistem viu ce poate fi slăbit, atacat, epuizat sau dezechilibrat. Deci are nevoie de protecție, iar resursele pentru a o proteja sunt chiar în interiorul pielii. Bazându-ne pe acest fapt, la NAOS am dezvoltat o viziune prin care susținem că cel mai bun tratament este cel din ingrediente proprii pielii. Suntem pionierii acestei abordări inovatoare, numită ecobiologie, care reproduce procesele naturale ale pielii pentru a o ajuta să devină mai puternică și pentru a se adapta mai bine la mediul ei înconjurător. Produsele noastre mențin pielea puternică, sănătoasă și frumoasă în mod natural, într-un mod sustenabil.

 

Pielea noastră este un ecosistem dinamic, plin cu celule care interacționează între ele și cu mediul lor. Suntem dedicați creării de produse care respectă acest ecosistem și care sunt asimilate ușor de către piele. Pentru a ajunge la rezultatele dorite, am dezvoltat criterii foarte specifice pentru a selecta ingredientele și pentru a crea formulele produselor noastre. Pentru a minimiza numărul de ingrediente și molecule nedorite, preferăm ingrediente pure poli-funcționale, deja prezente în piele sau apropiate de constituenții ei naturali, folosite în dozajul potrivit.

Pielea noastră este un aliat minunat ce trebuie protejat. Este vie, se reînnoiește permanent, comunică și se adaptează schimbărilor constante. Pentru a face acest lucru, a dezvoltat mecanisme biologice sensibile, eficiente și sustenabile. Susținând și întărind aceste mecanisme naturale, produsele noastre ajută pielea să se adapteze și să-și folosească propriile resurse pentru a-și restabili singură echilibrul.

Pielea noastră este în permanență perturbată de factori externi precum clima, razele UV, poluarea, obiceiurile de igienă, hainele pe care le purtăm sau schimbările de temperatură. Este, de asemenea, afectată de factori interni, precum condiția și activitatea fizică, schimbările hormonale, alimentele pe care le consumăm și dieta zilnică, starea de spirit, somnul, medicamentele, fumatul. Așadar, atunci când pielea noastră suferă sau prezintă semne de stres, credem că este important să adoptăm o abordare cuprinzătoare prin care să identificăm și să acționăm atât asupra cauzelor, cât și a consecințelor, pentru a avea eficacitate pe termen lung.

Viața și natura știu cel mai bine ce au de făcut, cum să crească, să evolueze, să se adapteze. Pielea noastră este un organ viu ale cărui abilități înnăscute de a se adapta și vindeca sunt principala noastră sursă de inspirație pentru a acționa eficient și pe termen lung. Folosim natura ca exemplu și încercăm să imităm ceea ce ea face cel mai bine, folosind ingredientele care au ca mod de acțiune reproducerea sau imitarea structurii și mecanismelor pielii sănătoase.

În fiecare zi (ca prevenție), înainte, în timpul și după tratamentele dermatologice, dăm putere pielii tale. De aceea, produsele noastre sunt dezvoltate sub supravegherea dermatologilor, prescrise de medici din toată lumea și vândute de profesioniștii din domeniul sănătății.

Suntem atenți la nevoile pacienților și medicilor dermatologi și ne străduim să creăm produse inovatoare care să susțină tratamentele medicale, să facilităm rutinele de îngrijire prescrise și, prin urmare, să îmbunătățim calitatea vieții. Echipele noastre de cercetare și dezvoltare beneficiază de parteneriate internaționale cu universități prestigioase (Centre Hospitalier Universitaire din Nantes, Universitatea din Tokyo…), centre de cercetare (Inserm, CNRS, Institut Curie…) și start-up-uri inovatoare. Lucrăm îndeaproape cu medici de renume (Pr. Dreno, Pr. Picardo, Pr. Misery…) și societăți profesionale (EADV, AAD…) pentru a ne testa ideile, a ne pune la încercare teoriile și a oferi răspunsuri valide referitoare la cauzele biologice ale dezechilibrelor pielii.

Pentru a fi siguri de eficacitatea pe termen lung a produselor noastre și a nu face compromisuri în privința toleranței lor, efectuăm studii clinice pe pacienți în colaborare cu spitale și centre de cercetare renumite (CNRS, Centre Hospitalier Universitaire de Nice, Institut Curie...). Împreună, evaluăm modul în care produsele noastre completează planul de tratament prescrise de medici, înainte, în timpul și după administrarea lui. Folosirea produselor noastre în acest mod asigură o perioadă mai lungă de remisie între tratamente și poate reduce potențialele efecte secundare. De asemenea, ajută la prevenirea recidivelor după tratament. Împreună, ne străduim să îmbunătățim calitatea vieții pacienților.

Pentru a împărtăși cunoștințele noastre despre cele mai recente progrese în domeniul dermatologiei, organizăm și sprijinim evenimente științifice la care participă mii de profesioniști din domeniul sănătății din întreaga lume. Legăturile strânse pe care le-am dezvoltat, care continuă să se extindă, cu comunitatea medicală ne permit să fim aproape de pacienții înainte, în timpul și după tratamentele lor dermatologice și să susținem mai bine progresul științific pentru o îngrijire dermatologică de calitate.

 

*Evaluarea performanței vizitei în 52 de țări, 2022

Pentru că acțiunea asupra semnelor vizibile ale dezechilibrelor pielii nu este suficientă pentru a asigura eficacitatea pe termen lung, țintim cauzele biologice subiacente și dovedim eficacitatea produselor noastre prin testare sistematică sub control dermatologic.

Produsele noastre sunt mai întâi testate in vitro pe celule ale pielii reconstruite în laboratoarele noastre pentru a garanta eficacitatea și toleranța lor. În fiecare an, în laboratoarele NAOS sunt efectuate peste 200 de experimente biologice. Abia apoi efectuăm teste in vivo pe pielea umană reală.

În fiecare an, lucrăm cu până la 8000 de voluntari din întreaga lume pentru a evalua eficacitatea, toleranța și senzorialitatea formulelor NAOS. O echipă de experți formată din medici, farmaciști și oameni de știință monitorizează îndeaproape aceste teste și evaluări ale produselor noastre în condiții reale de utilizare.

Produsele noastre sunt, de asemenea, supuse unor stricte teste instrumentale de măsurare sub control dermatologic, folosind instrumente de înaltă performanță. Aceste teste ne oferă date cantitative importante cu privire la eficacitatea formulelor noastre din punct de vedere al gradului de hidratare, nivelului de sebum sau gradului de roșeață, de exemplu.

De asemenea, colaborăm cu spitale și parteneri de cercetare clinică pentru a conduce studii clinice pe pacienți care suferă de patologii specifice ale pielii. Sub supraveghere medicală, îmbunătățirile stării pielii și ale calității vieții pacienților sunt monitorizate în mod obiectiv. În ultimii 10 ani, au fost efectuate peste 70 de studii clinice pe mai bine de 9000 de pacienți.

În 1977, fondatorul NAOS, Jean-Noël Thorel, farmacist și biolog francez, a pus bazele noțiunii de produse cosmetice active, integrând pentru prima dată biologia în formularea cosmetică. Astăzi, urmând aceeași filosofie,  continuăm să ne dezvoltăm toate produsele în propriile noastre laboratoare de cercetare NAOS din inima regiunii Provence.

Această locație strategică aflată între producătorii de parfumuri din Grasse și laboratoarele farmaceutice din Montpellier îmbină senzorialitatea și știința cu calitatea know-how-ului francez în design și producție. Sediul nostru din Aix-en-Provence, unde se află echipele noastre de cercetare, dezvoltare și producție, acoperă 20 000 m², iar acolo producem anual 120 de milioane de unități.

Peste 120 de biologi și chimiști lucrează împreună în campusul nostru dedicat. Experții noștri depășesc limitele cercetării și dezvoltării pentru a crea în propriile noastre laboratoare NAOS produsele tale de îngrijire a pielii. 650 de ingrediente sunt riguros selectate pentru a alcătui formula produselor noastre și durează 18 luni pentru ca ele să fie gata de a fi scoase pe piață. Fiecare produs trebuie să treacă o serie de evaluări stricte, inclusiv teste de calitate, teste clinice și de utilizare, stabilitate, toleranță și eficacitate.

Echipa noastră de cercetare și dezvoltare lucrează îndeaproape cu o rețea largă de experți pentru a avea grijă de sănătatea pielii tale și pentru a-ți aduce tot ce este mai bun în știință. Dermatologi de top, societăți profesionale renumite, universități prestigioase și start-up-uri inovatoare participă la programele noastre de cercetare și ne ajută să avansăm în cercetarea dermatologică. Împreună, având o viziune comună asupra ecobiologiei, deschidem calea pentru a găsi noi răspunsuri biologice pentru a îmbunătăți sănătatea tuturor tipurilor de piele.

În fiecare an, experții în dermatologie efectuează peste 800 de teste pentru a se asigura că produsele noastre îți oferă maximă siguranță, eficacitate și toleranță. Dacă doar unul dintre aceste teste nu are succes, produsul este returnat laboratoarelor NAOS pentru ca formula lui să fie schimbată.

Nu facem niciun compromis în ceea ce privește siguranța pe întregul parcurs al procesului de dezvoltare a produselor noastre pentru a proteja sănătatea utilizatorilor. Ingredientele și formulele produselor noastre sunt alese urmând un set riguros de pași, iar acestea sunt supuse unei serii de teste de laborator stricte pentru a ne asigura că rămân stabile în timp din punct de vedere al mirosului, aspectului culorii, pH-ului și densității.

Pentru a elimina riscul contaminării, efectuăm teste microbiologice extinse pentru a ne asigura că formulele noastre sunt apte pentru a se apăra împotriva contaminării în timpul utilizării. De asemenea, efectuăm teste de compatibilitate pentru formulele și ambalajele noastre și verificăm peste 29 de molecule nedorite (formoli, ftalați, bisfenoli etc.).

Pentru fiecare dintre produsele noastre, experți în toxicologie efectuează o evaluare sistematică în raport cu marje stricte de siguranță. Aproximativ 235 de astfel de teste sunt efectuate în fiecare an. Mai exact, ele determină riscul de toxicitate în funcție de utilizatorul produsului (adulți, copii, bebeluși), de starea pielii (sănătoasă, iritată, deteriorată) și de cantitatea de produs care trebuie aplicată (pe doze mari sau mici).

Înainte de a testa formulele noastre pe voluntari, reconstruim celulele pielii umane pentru a efectua teste in vitro. Efectuăm apoi testări ample și studii clinice pe 8000 de voluntari și pacienți din întreaga lume pentru a asigura eficacitatea și toleranța pe termen lung a produselor NAOS. În conformitate cu reglementările Uniunii Europene, în niciun moment în timpul creării și dezvoltării produselor noastre nu testăm ingredientele și formulele pe animale.

Suntem de părere că sănătatea pielii ar trebui să fie accesibilă pentru toată lumea, indiferent de tipul de piele sau de vârstă. De aceea, insistăm asupra procedurilor stricte care asigură că produsele noastre sunt bine tolerate de piele.

Procesul de selecție al ingredientelor din formulele noastre este extrem de riguros și rezultatul este că folosim doar 2% din totalul ingredientelor disponibile sectorului cosmetic. Această selecție extrem de atentă înseamnă că produsele noastre oferă cel mai bun echilibru între siguranță, eficacitate și toleranță. Ori de câte ori este posibil, optăm pentru ingrediente biomimetice prezente în mod natural în piele. De asemenea, preferăm ingredientele pure, polifuncționale și le ajustăm dozajul pentru a respecta ecosistemul pielii. Această selecție dură minimizează riscul de apariție al alergiilor și reacțiilor adverse ale pielii.

Insistăm asupra standardelor de siguranță extrem de înalte, care depășesc reglementările deja stricte ale Uniunii Europene. Aceste reguli se aplică în special produselor create pentru nevoile pielii delicate a bebelușilor și a pielii deteriorate și iritate. În plus, suntem atenți la evoluțiile științifice pentru a ne asigura că îmbunătățim continuu nu doar ambalajul, ci și senzorialitatea, eficacitatea și siguranța formulelor noastre.

 

Suntem preocupați de siguranța produselor noastre și de efectul acestora asupra utilizatorilor noștri. De aceea, am dezvoltat proceduri fiabile de cosmetovigilență aplicate la nivel global, pentru a monitoriza calitatea și toleranța produselor noastre după lansarea lor pe piață. Astfel, ne asigurăm că potențialele efecte adverse ne sunt raportate rapid și ne permite să luăm măsuri prompte. În prezent, raportăm mai puțin de 5 reacții locale nedorite la aplicarea produselor noastre pentru peste 1 milion de produse vândute.

La NAOS, compania fondatoare a brandului BIODERMA, felul în care facem lucrurile este mai important decât lucrurile pe care le facem. De aceea, am creat platforma Ask-NAOS.ro, unde poți descoperi totul despre formulele și ingredientele tuturor produselor noastre în deplină autonomie.

Pentru noi, aceasta este o valoare esențială. Credem că ai dreptul să știți ce aplici pe pielea ta și am fost primii care ți-au oferit acces la o platformă digitală pentru a înțelege pe deplin compoziția produselor noastre. Pentru noi, această abordare transparentă înseamnă împărtășirea deschisă a cunoștințelor noastre pentru ca toată lumea să poată înțelege și să poată alege ceea ce este potrivit pentru pielea lor în deplină autonomie.

Ai dreptul la informații directe, ușor de înțeles, care să îți ofere încredere în produsele pe care le aplici pe pielea ta. Ask.NAOS îți dezvăluie natura, rolul și originile tuturor ingredientelor noastre: ce sunt acestea; care este rolul lor în formula produsului; și cum le obținem. Îți oferim informații cheie pentru ca tu să poți înțelege mai bine tehnologiile și brevetele noastre. Îți spunem totul despre produsele noastre.

Este simplu să afli totul despre formulele produselor noastre: poți scana codul QR de pe spatele produselor sau poți accesa direct site-ul nostru Ask-NAOS.ro. Aici vei găsi toate detaliile de care ai nevoie pentru a alege produsul de îngrijire potrivit nevoilor pielii tale, în deplină autonomie. Astfel poți fi sigur că produsele pe care le folosești îți respectă pielea și sănătatea ei.

Suntem preocupați de bunăstarea tuturor vietăților care ne înconjoară și de impactul pe care îl avem asupra ecosistemelor Pământului. Respectarea echilibrului acestora este strâns legat de îngrijirea pielii tale. De aceea, NAOS lucrează activ la dezvoltarea unui protocol ambițios pentru a-și reduce impactul asupra mediului înconjurător prin mai multe elemente cheie.

Pentru a contribui la obiectivul nostru de a minimiza impactul produselor noastre asupra mediului, căutăm constant să identificăm ingrediente inovatoare ale. Lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a defini practicile responsabile de aprovizionare și procesele de fabricare pentru ingredientele produselor noastre. Astfel, ne străduim în mod continuu să ne îmbunătățim criteriile de selecție pentru a avea o mai bună sustenabilitate. Asta se întâmplă deja, de exemplu, pentru 98% din materiile noastre prime derivate din ulei de palmier, care provin astăzi din surse responsabile și sustenabile.

Am integrat respectul pe care îl avem pentru lumea din jurul nostru și pentru resursele sale prețioase și rare în dezvoltarea produselor noastre, în special a ambalajelor pe care le folosim. Pentru a reduce gazele cu efect de seră și deșeurile, precum și resursele fosile și consumul de apă, cele patru priorități-cheie ale noastre sunt REDUCEREA plasticului, ÎNLOCUIREA materialelor tradiționale cu alternative sustenabile și REUTILIZAREA și RECICLAREA ambalajelor noastre. În practică, această abordare nu este nouă pentru noi, fiind primii care au adoptat formate de produse de dimensiuni mari, care ne permit să folosim mai puțin plastic pentru ambalarea produselor din toate gamele noastre. Am eliminat complet inserturile, spatulele și celofanul, iar cartonul pe care îl folosim provine din păduri certificate, gestionate sustenabil. În plus, lucrăm la numeroase alte proiecte care ne vor îmbunătăți semnificativ amprenta asupra mediului în următorii 5 ani.

Ne angajăm să măsurăm impactul produselor noastre care ajung în apă și a celor de îngrijire solară asupra ecosistemelor acvatice de apă sărată și de apă dulce. Pentru a realiza acest lucru, monitorizăm 2 indicatori cheie: biodegradabilitatea produselor noastre care iau contact cu apa și ecotoxicitatea formulelor produselor noastre de protecție solară. 100% dintre produsele noastre care necesită clătire sunt biodegradabile, iar logo-ul Aquatic Ecosystems Testedpe care îl poți găsi pe ambalajul produselor noastre de protecție solară arată că au un impact limitat asupra viabilității recifului de corali, asupra creșterii algelor marine și asupra planctonului de apă dulce.

La NAOS, credem în puterea de a lucra împreună pentru a face față provocărilor urgenței globale de proteja mediul înconjurător. De aceea, dorim să implicăm întregul nostru ecosistem în procesul nostru de tranziție, de la angajați, furnizori și subcontractanți, până la consumatorii noștri, și chiar și alte branduri și companii prin parteneriate strategice de inovare deschisă. Participăm activ la 3 consorții, inclusiv EcoBeautyScore, alături de 50 de jucători cheie din sectorul cosmetic. Împreună, ne propunem să dezvoltăm un sistem comun de evaluare al impactului asupra mediului și un sistem de punctaj armonizat pentru toate produsele cosmetice. Dorința noastră este să oferim tuturor informații clare, transparente și comparabile privind impactul asupra mediului, bazate pe o metodologie științifică comună.