Atunci când oamenii observă apariția roșeții pe fața unei persoane, au tendința să tragă tot felul de concluzii sau să ofere diferite sfaturi de îngrijire. Este adevărat că, în continuare, nu se știe totul despre felul în care reacționează pielea cu roșeață. Însă avem suficiente cunoștințe despre cum ar trebui să avem grijă de această afecțiune dermatologică. În plus, este întotdeauna o idee bună să fie cerut sfatul medicului dermatolog pentru a primi diagnosticul corect și tratamentul potrivit. 

drinking

Roșeața este un semn al consumului excesiv de alcool. FALS.

It is time to do away with this myth! Red skin is not a sign of alcoholism.
Alcohol is an aggravating factor in this vascular problem. It dilates blood vessels so that skin flushes and turns red.
To prevent this, the simple trick is to avoid alcohol as much as possible. Drink less. Alternate with cold glasses of water. Eliminate it entirely if you can.

diet

Dieta afectează roșeața pielii. ADEVĂRAT.

Mâncarea picantă, băuturile fierbinți și chiar anumite fructe și legume pot determina apariția roșeții cutanate. Citricele, roșiile și alte alimente care conțin histamină pot agrava roșeața. În această situație, un jurnal alimentar poate fi de ajutor. Notează-ți alimentele pe care le consumi timp de 2-3 săptămâni și modul în care pielea ta reacționează la ele. Cu timpul, îți vei da seama care sunt acele alimente care declanșează roșeața. Evitându-le sau eliminându-le complet vei ține sub control și roșeața. De asemenea, este indicat să discuți cu un medic specialist pe baza acestei liste și să îți ajustezi dieta conform recomandărilor lui. 

weather

Apariția roșeții poate fi cauzată de vremea de afară. ADEVĂRAT.

Soarele, vântul și schimbările bruște de temperatură pot cauza apariția petelor roșii pe chipul tău. Nu uita să aplici un produs de protecție solară când ieși din casă, așa cum ar fi Photoderm AR SPF50+, un produs care oferă protecție anti-roșeață, dar și fotoprotecție ridicată, special creată pentru nevoile pielii cu roșeață. 

Din cauza schimbărilor de temperatură sau a vântului, vasele de sânge se contractă, cauzând înroșirea pielii. Poartă o eșarfă dintr-un material moale, dar nu din lână, pentru a te proteja.  

Cu cât ții mai bine sub control factorii perturbatori, cu atât limitezi posibilitatea ca pielea ta să se înroșească.  

sport

Un antrenament fizic bun elimină stresul, deci reduce roșeața feței. DEPINDE.

Activitatea fizică este importantă pentru o stare de bine și pentru sănătatea ta. Și este adevărat că reduce nivelul de stres, datorită secreției de endorfine.  

Însă trebuie să fii atentă la intensitatea exercițiilor. Antrenamentele fizice intense îți vor crește bătăile inimii, vor apărea modificări la nivelul capilarelor, și, astfel, vei roși mai mult.  

Dacă poți, încearcă să faci antrenamente moderate, mai dese. De exemplu, mersul este un exercițiu bun pentru inimă, mușchi, articulații și chiar pentru creier, și are un impact redus în cazul pielii cu roșeață.  

Iar pentru relaxarea musculară de după antrenament, este indicat să eviți sauna pentru că temperaturile ridicate vor intensifica roșeața.  

hand

Dacă nu îți cureți pielea, eviți iritațiile care apar din cauza produselor de îngrijire. FALS.

Pielea sănătoasă începe cu o igienă potrivită. Ar trebui să îți cureți pielea de două ori pe zi: seara pentru a înlătura praful, machiajul și poluarea de peste zi, iar dimineața pentru a elimina impuritățile adunate peste noapte.  

Încearcă să eviți apa de la robinet pentru că poate conține agenți care îți irită pielea. Alege, în schimb, un produs de curățare blând, neutru, precum Sensibio H2O AR. Este o apă micelară cu ingrediente atent alese pentru nevoile pielii sensibile și care nu necesită clătire.  

Igiena special creată pentru nevoile pielii cu roșeață nu ar trebui să conțină alcool sau alte ingrediente dure, iar tu nu ar trebui să simtă senzația de înțepătură sau alt disconfort cutanat atunci când o folosești.  

moisturiser

Emolientul nu face nicio diferență. FALS.

Emolientul pentru pielea sensibilă, cu roșeață, nu are un efect direct asupra roșeții, dar îți ajută pielea să își mențină echilibrul.  

Un emolient delicat, precum Sensibio AR, îți repară și calmează pielea. Întărirea barierei naturale a pielii înseamnă că agenții iritanți sunt mai ușor de ținut la distanță, la fel și roșeața.  

Emolientul potrivit nu îți dă o senzație de arsură, chiar dimpotrivă, folosirea lui ar trebui să îți revigoreze pielea și să îți redea confortul.  

cosmetics

Este mai bine să renunți la produsele cosmetice, adică la machiaj. DEPINDE.

Unele produse de machiaj pot fi de mare ajutor. Dacă acoperi roșeața, poți avea un boost de încredere și ziua devine mai ușoară.  

O cremă colorată precum Sensibio AR BB Cream îți oferă, pe lângă acoperire, reducerea și prevenirea apariției rozaceei, a inflamației și a roșeții. Sensibio AR BB Cream uniformizează tenul și stimulează strălucirea sa naturală, reduce biologic, prevenind și camuflând roșeața, pentru o piele netedă, cu aspect catifelat. În plus, te protejează de razele soarelui având SPF30.