Intră și tu în programul Bioderma și programează-te pentru o consultație online gratuită cu medicii noștri dermatologi prin platforma SOSmydoctor.

Da CANCEL Acneei -Programare Medic Dermatolog online

Ai nevoie de ajutor pentru a trata acneea? Hai în programul Bioderma și descoperă sfaturile personalizate ale medicilor noștri dermatologi. Tot ce trebuie să faci este să intri pe platforma SOSmydoctor și să te programezi pentru o consultație online gratuită. Simplu, nu? 😉

Platforma SOSmydoctor se numără printre cele mai populare servicii de telemedicină din România și te ajută să intri în legătură cu medici de renume oriunde te-ai afla. Astfel, îți vei putea programa o consultație online în funcție de programul tău și nu va fi nevoie să mergi într-un cabinet fizic.

Pentru a intra în programul Bioderma trebuie doar să îți descarci aplicația SOSmydoctor din Google play sau App store. Îți alegi medicul dermatolog din lista disponibilă, data și ora la care vrei să stabilești programarea și intri în legătură online cu acesta prin intermediul camerei sau chat-ului. Totul GRATUIT, online. Și, pentru a nu uita, îți aducem aminte prin notificări direct în aplicație.

Ce este acneea?

Este o afecțiune inflamatorie cronică a pielii, provocată de secreția în exces de sebum a glandelor sebacee din foliculii piloși. Acneea se manifestă prin apariția de pustule (coșuri), papule, noduli, puncte negre sau albe pe pielea feței, a umerilor sau pe spate, zonele cu cea mai mare densitate de glande sebacee. Acneea nu este o afecțiune contagioasă și nici o urmare a unei igiene deficitare.

Acneea se manifestă mai ales în cazul adolescenților, din cauza schimbărilor și dezechilibrelor hormonale, și este o afecțiune comună ce afectează până la 80% dintre tineri. Netratate, simptomele acneei juvenile pot dura până la 4-5 ani, apoi pielea începe să se echilibreze de la sine. Însă acneea poate afecta și adulții. Până la 40% dintre cei cu vârste între 20 și 45 de ani, preponderent femei, se confruntă cu diferite forme ale acneei.

În ambele situații este important să tratezi acneea cu grijă, să îi aloci timp și răbdare pentru că aceasta poate lăsa urme vizibile pe piele, dar poate avea și urmări psihologice precum sentimentul de inferioritate, complexe, teama de a interacționa cu cei din jur și nu numai.

De ce apare acneea? Hiperseboreea și modificările în compoziția lipidică a pielii

Hiperseboreea și modificările în compoziția lipidică a pielii

Schimbările hormonale stimulează activitatea glandelor sebacee din piele, glande care produc mai mult sebum. Lipidele au un rol important în protejarea pielii de factorii exteriori, în hidratarea ei și în menținerea elasticității. Însă schimbările cantitative în secreția de sebum sunt însoțite și de cele calitative. Prin procesul oxidativ, sebumul devine mai gros, mai vâscos, și încarcă porii. Devenind și teren potrivit pentru proliferarea bacteriană.

De ce apare acneea? Hiperkeratinizarea foliculară

Hiperkeratinizarea foliculară

Un strat mai gros de piele moartă se formează la suprafața foliculilor și blochează eliminarea sebumului din piele. Astfel, apar blocajele ce duc la apariția imperfecțiunilor cutanate.

Acneea - De ce apare acneea?

Multiplicarea bacteriilor

Secreția abundentă de sebum creează un mediu propice pentru ca bacteria P. acnes să se dezvolte, determinând un proces inflamator la nivelul pielii.

Acneea comedoniană este cel mai comun tip și se manifestă mai ales în zona nasului, frunții și bărbiei - așa numita zonă T, din cauza porilor încărcați.

Tip de acnee - Puncte negre si albe

Acneea inflamatorie se manifestă prin apariția pustulelor pe față, gât, umeri și spate, din cauza multiplicării bacteriilor. Ea poate lăsa cicatrici și pete pigmentare.

Tip de acnee - Pete rosii abcese inflamatorie

Acneea nodulară este cea mai severă formă a acestei afecțiuni și se caracterizează prin apariția unor formațiuni chistice, purulente, și a nodulilor la nivelul feței, spatelui sau brațelor și poate fi dureroasă.

Tip de acnee - nodulara Leziuni ale pielii

Cum tratezi acneea?

În tratarea corectă a acneei este important să consulți un medic dermatolog care te poate ajuta cu soluția potrivită pielii tale, în funcție de tipologie și cauzele particulare. Însă este important să știi că tratamentul acneei are nevoie de timp și de răbdare pentru a avea rezultate. Poate dura până la 4 săptămâni să începi să vezi îmbunătățirile și încă pe atât ca semnele să dispară. Este normal ca la începutul procesului pielea ta să devină mai roșie, să apară ușoare mâncărimi cutanate sau pete uscate. Dar ele nu ar trebui să te descurajeze și să întrerupi prematur tratamentul. Din contră, chiar și după apariția îmbunătățirilor ar trebui să continui să ai grijă de pielea ta pentru a preveni recidiva.

Tratamentul topic este indicat pentru forme usoare si moderate ale acneei

Tratamentul topic

Este indicat pentru forme ușoare și moderate ale acneei și presupune folosirea produselor de igienă care purifică pielea (apă micelară, gel spumant, gel activ spumant) și aplicarea unor creme care reechilibrează biologic compoziția sebumului, care reduc porii și uniformizează textura pielii sau care calmează pielea și reduc roșeața.

Tratamentul medicamentos oral - Folosit la recomandarea medicului dermatolog pentru forme moderate sau severe ale acneei

Tratamentul medicamentos oral

Folosit la recomandarea medicului dermatolog pentru forme moderate sau severe ale acneei, acesta conține antibiotice, preparate pe bază de hormoni sau izotretinoină pentru a trata acneea. Cel mai adesea, acest tip de tratament este completat de soluții topice și de hidratare. 

Proceduri - Printre metodele adiționale de tratare a acneei se numără procedurile cu laser

Proceduri

Printre metodele adiționale de tratare a acneei se numără procedurile cu laser, cele cu lumină intens pulsată sau de exfoliere a pielii. Însă acestea vor fi făcute doar la recomandarea medicului, în funcție de nevoile pielii tale.

Rutina corecta de ingrijire a pielii - Ingrijire
Igiena Deși acneea nu este o problemă cauzată de igiena personală, trebuie să acorzi o atenție specială acestui pas din rutina ta zilnică. Folosește un produs de curățare special creat pentru pielea acneică. El va ajuta la reglarea cantității și calității sebumului, îți va oferi o curățare în profunzime, dar blândă, protejându-ți pielea de deshidratare și senzație de disconfort.
Rutina corecta de ingrijire a pielii acneice - Ingrijire
Îngrijire Alege produse pentru pielea acneică ce conțin ingrediente active care reglează producția de sebum, calmează inflamația și redau confortul pielii.
Rutina corecta de ingrijire a pielii acneice - Hidratare
Hidratare În tratamentul acneei trebui să ai grijă ca pielea ta să rămână hidratată. Alege un produs special creat pentru pielea acneică sau grasă, cu o formulă lejeră și efect calmant.
Rutina corecta de ingrijire a pielii acneice - Ingrijire specifica
Îngrijire specifică În funcție de nevoile pielii tale, alege produse care te ajută să reduci luciul cutanat, care au efect de matifiere sau de reducere a porilor.

Ce sa faci - Tratament piele acnee - Sfaturi de Ingrijire
Ce să faci 1/ Nu uita că tratamentul acneei are nevoie de timp și de răbdare. Fii consecvent pentru cel puțin 6 săptămâni pentru a vedea dacă simptomele se îmbunătățesc. Dacă observi o ameliorare cu 20-30% într-o lună, înseamnă că tratamentul funcționează.

2/ Produsele de machiaj nu trebuie să dispară din rutina ta. Ele pot fi de folos pentru a-ți crește încrederea în tine. Dar trebuie să fii sigură că alegi produse care nu obturează porii.

3/ Îndepărtează machiajul la fiecare sfârșit de zi. Mai mult, apa micelară te ajută să îți cureți pielea eficient, chiar și în zilele în care nu aplici machiaj. Pentru că pe parcursul zilei pielea adună diverse particule din aer și devine încărcată.

4/ Testează toleranța pielii tale la tratament aplicându-l progresiv, pe zone mici.
Ce sa NU faci - Tratament piele acnee - Sfaturi de Ingrijire
Ce să eviți 1/ Nu apăsa zonele inflamate, precum coșurile, încercând să scapi de ele. Nu vei face altceva decât să ajuți inflamația să se întindă către alte zone și vei facilita apariția semnelor și a cicatricilor.

2/ Evită spălatul excesiv. Lipidele protejează pielea și îi vei slăbi funcția de barieră de protecție în fața factorilor externi. De asemenea, ea va avea tendința să compenseze, producând mai mult sebum.

3/ Evită expunerea excesivă la soare. Deși poate părea că aspectul pielii se îmbunătățește, razele UV cauzează formarea de puncte negre și deshidratează pielea.

4/ Nu folosi produse de curățare pe bază de săpun. Acesta afectează filmul hidrolipidic al pielii și o usucă.

Sebium Activ Gel spumant Gel-cremă anti-imperfecțiuni

Igienă cu clătire

Piele grasă sau acneică

Brevetul D.A.F.

Sebium Activ Gel spumant

(6 reviews)

Eliberează porii, reduce imperfecțiunile, pentru o piele purificată în profunzime.

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți

BIODERMA product photo, Sebium H2O 500ml, apă micelară pentru pielea predispusă la acnee, mixtă sau grasă

Igienă zilnică fără clătire

Piele mixtă sau grasă Piele predispusă la acnee

Tehnologia Micelară

Sebium H2O

(2 reviews)

Apă micelară dermatologică care elimină machiajul şi curăţă delicat pielea fără a o usca.

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți

Îngrijire zilnică

Piele predispusă la acnee

Brevetul Fluidactiv

Sebium Hydra

(1 review)

Îngrijire hidratantă şi calmantă complementară tratamentelor antiacnee care usucă pielea.

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți

Îngrijire zilnică

Piele mixtă sau grasă

Brevetul Fluidactiv

Sebium Mat Control

(Nu există recenzii)

Îngrijire matifiantă care uniformizează pielea pentru rezultate pe termen lung

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți