Factorii iritanți externi precum schimbările bruște de temperatură, poluarea, razele UV, produsele de machiaj și unele cosmetice pot agrava sensibilitatea pielii. Astfel apare stresul oxidativ care slăbește bariera naturală a pielii și cauzează inflamația. Atunci când se manifestă constant, inflamația devine cronică și accelerează procesul natural de îmbătrânire a pielii. La începutul anilor 2000, profesorul de imunologie Claudio Franceschi a denumit acest proces “inflamm’ageing” (inflammation = inflamație + ageing = îmbătrânire) și a vorbit despre modul în care inflamația cronică accelerează apariția semnelor vizibile de îmbătrânire precum ridurile, liniile fine, deshidratarea și textura ternă a pielii.

 

Află mai multe despre pielea sensibilă și inflamm’ageing

Cum poate conduce slăbirea barierei cutanate la inflamm'ageing ?

Cum să încetinești îmbătrânirea prematură a pielii feței?

Atât îmbătrânirea prematură, cât și pielea sensibilă pot fi cauzate și exacerbate de factorii de stres externi. Iată câteva moduri în care îți poți adapta stilul de viață și rutina de îngrijire pentru a încetini îmbătrânirea prematură și pentru a gestiona mai bine simptomele pielii sensibile.

Bucură-te de beneficiile vitaminei e pentru piele

1/ BUCURĂ-TE DE BENEFICIILE VITAMINEI E PENTRU PIELE

Vitamina E susține sistemul imunitar, buna funcționare a celulelor și sănătatea pielii. Fiind un antioxidant, combate eficient efectele radicalilor liberi produși în timpul proceselor metabolice interne și prin expunerea la toxinele din mediul înconjurător. Vitamina E stimulează, de asemenea, circulația sângelui la nivelul pielii și părului, crescând producția de colagen, care îmbunătățește structura pielii și amână semnele de îmbătrânire. Poți găsi vitamina E în uleiurile din plante, în nuci, semințe și în multe fructe și legume, dar și în anumite produse de îngrijire.

Redu expunerea la soare

2/ REDU EXPUNEREA LA SOARE

Este foarte important ca atunci când te expui la soare să folosești produse de protecție. Razele UV pot determina pielea sensibilă să reacționeze. Pentru a evita asta, poartă haine potrivite și evită să ieși in perioadele cele mai calde din zi. Produsele de protecție solară adaptate asigură protecție UVA și UVB. Unul dintre ele este Photoderm Aquafluide SPF 50+ care a fost special creat pentru pielea sensibilă. Activează scutul natural de protecție al pielii și protejează împotriva riscurilor de deteriorare celulară, în timp ce combate îmbătrânirea cutanată prematură, totul datorită brevetului SUN ACTIVE DEFENSE.

Revizuiește-ți dieta alimentară

3/ REVIZUIEȘTE-ȚI DIETA ALIMENTARĂ

Vitamina E nu este singurul beneficiu al unei diete echilibrate. Fructele și legumele proaspete, împreună cu cerealele integrale bogate în fibre și alte opțiuni alimentare pe baza de plante înseamnă mai puține creșteri ale glicemiei. Se crede că acest lucru ajută la reducerea inflamației.

Multe fructe și legume sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care reduc stresul oxidativ. Încearcă să incluzi în dieta ta ardeiul gras roșu, spanacul, morcovii, fructele de pădure și varza kale.

Antioxidanții funcționează și ca agenți antiinflamatori. Unele alimente vegetale și molecule din organisme robuste prezintă o activitate antiinflamatoare puternică.” – Dr Miroslav Radman

Și acizii grași, precum Omega-3 joacă un rol cheie în menținerea integrității funcției de barieră a pielii împotriva factorilor de mediu și în reducerea pierderilor de apă prin piele. Astfel, pielea este mai netedă și mai fină, iar ridurile sunt reduse. Peștele precum hamsiile, heringul sau macroul sunt surse importante de astfel de acizi grași.

Fă-ți timp pentru mișcare

4/ FĂ-ȚI TIMP PENTRU MIȘCARE

O parte din procesul inflamator este datorat endorfinelor care ajută la gestionarea inflamației. Iar dacă nu faci mișcare înseamnă că nu produci endorfine. Deci încearcă să mergi mai mult, să faci yoga sau să ai un hobby care te ține în mișcare, precum grădinăritul, golful, plimbările  în natură, drumețiile sau mersul cu bicicleta. Chiar și mișcarea moderată poate stimula producția de endorfine. 

Gestionează stresul

5/ GESTIONEAZĂ STRESUL

Una dintre cele mai importante cauze ale inflamației este stresul. Acesta declanșează inflamația în diferite moduri, cel mai important fiind prin perturbarea sistemului hormonal. Astfel este declanșat sistemul imunitar, care produce inflamația. Pentru a te simți calm și în control, încearcă exerciții de mindfulness, meditație sau activități ușoare precum tai chi sau qigong. Și nu uita cât de important este să dormi măcar șapte ore în fiecare noapte.

Bioderma Apa Micelară Sensibio H20, Sensibio Defensive Ser, Sensibio Defensive

6/ ADOPTĂ O RUTINĂ DE ÎNGRIJIRE POTRIVITĂ

O rutină de îngrijire dermatologică potrivită tratează atât cauzele, cât și consecințele pielii sensibile și ale îmbătrânirii premature.

1.    Igienă

Folosește apa micelară Sensibio H2O sau Sensibio Gel spumant. Iar dacă ai folosit machiaj, Sensibio H2O eye îl înlătură chiar și pe cel rezistent la apă.

Create special pentru pielea sensibilă, produsele de igienă Sensibio respectă ecosistemul natural al acesteia și au o toleranță foarte bună.


2.    Sensibio Defensive Ser
Aplică-l pe față și pe gât în fiecare zi.

Acest concentrat cu acțiune senzorială pe termen lung ajută la încetinirea îmbătrânirii premature cauzate de factorii externi. Reduce ridurile și liniile fine și redă strălucirea naturală a pielii oferind, de asemenea, 24 de ore de hidratare.

 

3.    Sensibio Defensive
Aplică Sensibio Defensive pe față și pe gât în fiecare zi.

Este disponibil în două variante de textură: ușoară și răcoritoare sau bogată și hrănitoare. Crema Sensibio Defensive oferă protecție antioxidantă și calmare activă în timp ce întărește capacitatea pielii de a se autoproteja de agresiunile zilnice. Calmează imediat și pe termen lung și oferă hidratare timp de 12 ore.

Atunci când sunt folosite împreună, Sensibio Defensive Ser și crema pentru calmare intensivă Sensibio Defensive cresc nivelul de hidratare al pielii cu 100%* și calmează pielea cu 24% mai multă.

*Test de corneometrie pe 10 subiecți după 24 de ore de moonitorizare, Sensibio Defensive Ser vs. rutina de îngrijire Defensive (Defensive Ser și crema Defensive)
**Test referitor la calmare pe 21 de subiecți după o aplicare, Defensive Ser vs. rutina de îngrijire Defensive (Defensive Ser și crema Defensive)
Sensibio Defensive Ser și crema pentru calmare intensivă Sensibio Defensive cresc nivelul de hidratare al pielii cu 100%

BIODERMA product photo, Sensibio H2O 500ml, apă micelară pentru pielea sensibilă

Igienă zilnică fără clătire

Piele sensibilă Piele normală

Tehnologia Micelară

Sensibio H2O

(5 reviews)

Apă micelară pentru curățarea și îndepărtarea machiajului pielii sensibile

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți

Sensibio Defensive Ser - concentrat calmant și hidratant, cu efect pe termen lung.

Ser

Piele sensibilă și sensibilizată

Defensive Tehnology

Sensibio Defensive Ser

(3 reviews)

Sensibio Defensive Ser - concentrat calmant și hidratant, cu efect pe termen lung.

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți

Piele sensibilă și sensibilizată Sensibio Defensive

Îngrijire zilnică

Piele sensibilă și sensibilizată

Defensive Tehnology

Sensibio Defensive

(3 reviews)

Cremă pentru calmare intensivă

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți