simptomele pielii sensibile

Sensibilitatea poate părea că nu este o problemă serioasă, dar să te confrunți cu ea zi după zi poate afecta pe oricine. O problemă mică și neplăcută, are un cuvânt de spus în numeroase decizii, fără a pune în umbră viața, în general. Faptul că este întotdeauna acolo este obositor.  

Machiajul ochilor, hainele pe care le porți, locurile în care ieși... toate pot fi influențate într-un anumit mod de felul în care reacționează pielea ta sensibilă sau cum te gândești că o va face. Uneori simți că nu ai libertatea pe care ți-ai dori să o ai pentru a face alegerile pe care le vrei. O singură mișcare greșită și pielea ta sensibilă poate să resimtă imediat senzații neplăcute: înțepături, mâncărime cutanată sau se poate înroși.  

Presiunea psihologică de a te confrunta mereu cu acel "Dar dacă?" poate fi importantă și obositoare. Poate simți că pielea sensibilă nu este o problemă mare, de care să te plângi, doar că ea este. Și vrei să te plângi! Poate că vrei să faci o fotografie cu prietenii, să îți cumperi bijuterii, să alergi la maraton în oraș, dar pielea ta sensibilă te face să eziți și chiar să zici pas. Tot timpul pe care îl petreci îngrijorându-te poate fi folosit într-un mod mai plăcut.  

Află mai multe și citește articolul "Cum calmezi pielea sensibilă? 9 sfaturi pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții

Cât îți afectează pielea sensibilă calitatea vieții?

Pentru a măsura cu adevărat impactul pielii sensibile asupra vieții de zi cu zi, Laboratoarele dermatologice Bioderma au dezvoltat, împreună cu un grup de medici dermatologi și oameni de știință, chestionarul Povara de a trai avand pielea sensibila (Burden of Sensitive Skin - BoSS)1. Acesta măsoară gradul până la care viața unei persoane este afectată de pielea sensibilă.  

 • Expert - Dr Michèle Sayag
  Dr. Michèle Sayag, Director de Strategie Medicală - BIODERMA.

  Multe afecțiuni dermatologice au un impact important și pot fi o povară pentru viața de zi cu zi. Această povară este înțeleasă în măsura în care afectează per total starea de sănătate, inclusiv psihologic, social și economic. Pentru pielea sensibilă, avem nevoie de un instrument adaptat și relevant. Chestionarul BoSS a fost dezvoltat special pentru a evalua impactul pielii sensibile asupra vieții de zi cu zi.

  Dr. Michèle Sayag, Director de Strategie Medicală - BIODERMA.
impactul pielii sensibile asupra vieții de zi cu zi

Chestionarul are 14 întrebări pe trei teme: îngrijirea, viața cotidiană, aspectul. Pacienții oferă calificative de la 0 – niciodată, la 4 – întotdeauna. Punctajele sunt adunate la final și cu cât scorul este mai înalt, cu atât viața lor este mai afectată de pielea sensibilă. Deși criteriile testate pot avea natură subiectivă, ele sunt puternic legate de simptomele pielii sensibile, făcând din chestionar o unealtă utilă pentru diagnosticare.  

În faza de dezvoltare a chestionarului, 4,614 subiecți l-au completat. Rezultatele au fost corelate cu SF-12 (Formularul scurt pentru sondaje de sănătate - Short Form health survey) și DLQI (Dermatologie. Indicele calității vieții - Dermatology Life Quality Index). Puse împreună, oferă confirmarea că BoSS este un ajutor valid pentru a măsura impactul simptomelor pielii sensibile asupra calității vieții.  

1 Dezvoltarea și validarea unui nou instrument pentru a determina impactul simptomelor pielii sensibile asupra calității vieții (BoSS), JEADV 2018, 32, 2217-2223.

Sensibio Defensive îmbunătățește rezultatele testului BoSS și calitatea vieții pentru persoanele cu pielea sensibilă  

În timpul testelor pentru a măsura eficacitatea Sensibio Defensive ca fiind un produs special creat pentru pielea sensibilă a feței, subiecții au fost invitați să răspundă și la chestionarul BoSS. Diferențele de dinainte și de după folosire au dovedit o îmbunătățire a calității vieții după doar o lună de folosireSensibio Defensive.  

Pentru 88% dintre subiecți, poluarea a avut un impact mai mic asupra calității vieții, acesta fiind redus cu 46%.2

2Studiu clinic pe 32 de subiecți, timp de 28 de zile 
 • Expert - Dr Michèle Sayag
  Dr. Michèle Sayag, Director de Strategie Medicală - BIODERMA.

  Sensibio Defensive joacă un rol important în diminuarea simptomelor pielii sensibile și, prin urmare, în ameliorarea efectelor pe care pielea sensibilă le are asupra vieții de zi cu zi. Răspunsurile pacienților înainte și după folosire arată îmbunătățiri semnificative referitoare la impactul pe care pielea sensibilă îl are asupra vieții lor de zi cu zi. Sunt mult mai liberi în a face alegeri pentru că pielea lor sensibilă are puterea de a se apăra singură.

  Dr. Michèle Sayag, Director de Strategie Medicală - BIODERMA.

Ca emolient pentru pielea sensibilă, Sensibio Defensive are efect dovedit clinic asupra întăririi mecanismelor de autoapărare proprii pielii. Mai mult, atunci când pielea ta este calmată și tu te simți mai bine, mai puternică și mai capabilă să faci față provocărilor zilnice. Acest beneficiu psihologic este esențial pentru că ne-am dori cu toții să trăim viața așa cum alegem singuri, nu așa cum suntem forțați să o facem.  

Află mai multe și citește articolul "Sensibio Defensive: Cremă pentru calmare intensivă care întărește mecanismele de autoapărare proprii pielii"

Sensibio Defensive, cremă pentru calmare intensivă a pielii sensibile

BIODERMA product photo, Sensibio H2O 500ml, apă micelară pentru pielea sensibilă

Igienă zilnică fără clătire

Piele sensibilă Piele normală

Tehnologia Micelară

Sensibio H2O

(5 reviews)

Apă micelară pentru curățarea și îndepărtarea machiajului pielii sensibile

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți

Piele sensibilă și sensibilizată Sensibio Defensive

Îngrijire zilnică

Piele sensibilă și sensibilizată

Defensive Tehnology

Sensibio Defensive

(3 reviews)

Cremă pentru calmare intensivă

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți

Piele sensibilă și sensibilizată - Sensibio Defensive Rich Bioderma

Îngrijire zilnică

Piele sensibilă și sensibilizată

Defensive Tehnology

Sensibio Defensive Rich

(2 reviews)

Cremă pentru calmare intensivă

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți