Împreună, pașii mici pot avea un impact major asupra pielii tale sensibile  

Calmează disconfortul pielii sensibile cu cele nouă sfaturi despre îngrijirea ei. Fiecare este ușor de introdus în rutina ta zilnică de îngrijire. Împreună pot avea un impact major asupra confortului zilnic al pielii tale.  

Protejează-te de soare. Razele UV pot determina pielea sensibilă să reacționeze și să se înroșească. Cea mai bună cale pentru a evita asta este să porți hainele potrivite și să aplici un produs de protecție solară. Ține-le la îndemână și fii sigur că le ai cu tine de câte ori ieși afară.  

Evită parfumurile. De sine stătătoare sau în compoziția diferitelor produse, parfumurile pot irita pielea sensibilă, înroșind-o sau dând senzația de mâncărime cutanată. Termenul de parfum se poate referi la diferiți compuși chimici. Dacă ești nesigur cu privire la toleranță, testează produsul pe mână timp de o săptămână și vezi ce se întâmplă. Sau evită cu totul folosirea parfumurilor, care au început să dispară oricum din compoziția multor produse pentru că numeroși consumatori și companii încearcă să își îmbunătățească alegerile pentru pielea sensibilă sau sensibilizată.  

Evită alcoolul și fumatul. Efectul nociv al fumatului asupra sănătății a fost demonstrat. Nicotina și alte chimicale din țigări conduc la îmbătrânirea prematură a organismului. Fumul cauzează stres oxidativ, slăbește bariera naturală a pielii, ceea ce lasă să pătrundă mai ușor iritanții și cauzează reacții ale acesteia. Iar alcoolul poate dilata vasele de sânge determinând apariția roșeții, care poate produce disconfort pielii sensibile.  

Alege bumbacul pur pentru haine. Lâna poate irita pielea sensibilă, chiar dacă este moale, precum cașmirul sau merino. Bumbacul 100% nu prezintă riscuri și lasă pielea să respire. În privința bijuteriilor, aurul și argintul pure au o probabilitate mai mică să irite pielea, comparativ cu gablonzurile.  

Spală-te cu apă caldă. Apa rece sau cea fierbinte pot fi prea dure cu pielea sensibilă. Apa fierbinte chiar dăunează barierei pielii. Ambele pot cauza înroșire temporară, similară cu situația schimbării de temperatură atunci când intri sau ieși din casă în anumite perioade din an. În cazul apei calde, aproape de temperatura corpului, pielea are un mediu familiar și nu se irită. Evită frecarea cu bureți sau alte produse și alege un produs de curățare delicat, precum apa micelară pentru piele sensibilă.  

Alege produse sigure, cu toleranță ridicată, care sunt eficiente și adaptate pentru pielea sensibilă. Pentru machiaj și produsele de îngrijire, pielea ta sensibilă are nevoie de alegeri care îi respectă mediul și biologia. Produsele prea dure, care nu au fost gândite pentru pielea sensibilă, pot exacerba reacțiile ei. Dacă pielea ta reacționează, este mai bine să găsești produsul potrivit, pe care aceasta îl tolerează, decât să te gândești că trebuie să se obișnuiască cu ce primește.  

Consultă un expert care îți poate da informații pentru a-ți adapta stilul de viață. Dacă ai încercat tot felul de sfaturi și produse și te simți deja copleșit, nu ezita să consulți un medic dermatolog. Experiența lui îți poate aduce confortul și ajutorul de care ai nevoie pentru a recăpăta controlul asupra pielii tale sensibile.  

Poartă o mască de bumbac. Persoanele cu pielea sensibilă adesea au probleme din cauza purtării măștii. Pot apărea mâncărimea cutanată, uscarea pielii și roșeața din cauza mediului specific din interiorul măștii: absența luminii, conținut crescut de CO2 și o circulație mai slabă a aerului. O mască de bumbac, care nu a fost colorată chimic, îți ajută pielea să respire, deci nu va reacționa. Poți încerca să alternezi diferite tipuri de măști. Iar atunci când nu există niciun fel de risc de contaminare, scoate masca și lasă pielea să respire.  

Sensibio Defensive, cremă pentru calmare intensivă a pielii sensibile

Simptomele sensibilității tale pot crește sau scădea în intensitate, de la o ușoară mâncărime cutanată, până la roșeață, furnicături și înțepături. Dar există o singură problemă, de fapt: ai pielea sensibilă.  

Află mai multe și citește articolul "Breaking news: aceleași simptome, tot piele sensibilă

Pentru a-ți calma pielea sensibilă și a avea grijă de ea indiferent ce schimbări apar în cursul normal al vieții, poți folosi Sensibio Defensive, cremă hidratantă pentru calmarea intensivă a pielii sensibile a feței. Vară sau iarnă, zi sau noapte, piele uscată sau grasă, în vacanță sau la serviciu, la țară sau în orașul poluat, Sensibio Defensive îți protejează pielea sensibilă și îi întărește mecanismele de autoapărare.  

  • Sensibio Defensive

O textură ușoară și răcoritoare într-o cremă care oferă protecție antioxidantă și calmare intensivă, dar întărește totodată și mecanismele de autoapărare proprii pielii în fața iritanților de zi cu zi. Calmează imediat și pe termen lung. Hidratează timp de 12 ore.  

  • Sensibio Defensive rich

Varianta cu textură bogată și hrănitoare oferă aceeași protecție antioxidantă și calmare intensivă și dă putere pielii să se autoprotejeze. Calmează imediat și pe termen lung. Hidratează timp de 12 ore.  

 

Află mai multe despre produs și citește articolul "Sensibio Defensive: Cremă pentru calmare intensivă care întărește mecanismele de autoapărare proprii pielii".  

BIODERMA product photo, Sensibio H2O 500ml, apă micelară pentru pielea sensibilă

Igienă zilnică fără clătire

Piele sensibilă Piele normală

Tehnologia Micelară

Sensibio H2O

(5 reviews)

Apă micelară pentru curățarea și îndepărtarea machiajului pielii sensibile

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți

Piele sensibilă și sensibilizată Sensibio Defensive

Îngrijire zilnică

Piele sensibilă și sensibilizată

Defensive Tehnology

Sensibio Defensive

(3 reviews)

Cremă pentru calmare intensivă

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți

Piele sensibilă și sensibilizată - Sensibio Defensive Rich Bioderma

Îngrijire zilnică

Piele sensibilă și sensibilizată

Defensive Tehnology

Sensibio Defensive Rich

(2 reviews)

Cremă pentru calmare intensivă

Pentru cine este indicat?

Adulți, Adolescenți